AcasăEDUCAŢIEMinistrul Educaţiei anunţă că introduce corectarea digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv...

Ministrul Educaţiei anunţă că introduce corectarea digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări în anul acesta

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Educaţiei afirmă că începând din acest an va fi introdusă corectarea digitalizată la toate examenele naţionale, dar şi la simulările pe care elevii le fac în vederea susţinerii acestor examene. Decizia este luată în contextul în care „majoritatea covârşitoare” a profesorilor care a corectat la sesiunea din toamnă a bacalaureatului de anul trecut, când corectarea s-a făcut digitalizat, au arătat că sistemul are numeroase beneficii.

Ministrul Educaţiei anunţă că, după ce pentru prima dată lucrările au fost corectate digitalizat, în România, la sesiunea din toamna trecută a examenului de bacalaureat, profesorii corectori s-au arătat în majoritate, în favoarea acestui tip de corectare.

„Am luat feedback-ul cadrelor didactice implicate, al celor care au corectat, într-o proporţie covârşitoare, mult peste 90%, au zis că ar prefera să continue în această formulă. Se elimină greşelile datorare oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi anumiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor. O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări în anul acesta”, le-a spus Deca directorilor de şcoli din Prahova.
El le-a cerut acestora să transmită „ce nu merge” la acest sistem, pentru a-l putea îmbunătăţi din timp.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate.News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul.News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri