AcasăPOLITICĂMiting ilegal al PNL, în Balş. Jandarmeria a aplicat sancţiuni

Miting ilegal al PNL, în Balş. Jandarmeria a aplicat sancţiuni

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Jandarmii i-au sancţionat pe liberalii care au organizat mitingul electoral ilegal, vineri, în oraşul Balş.

La mitingul ilegal au participat candidatul PNL Balş, Mădălin-Ady Teodosescu, liderul PNL Olt Gigel Sorinel Ştirbu, dar şi candidaţii la Consiliul Judeţean Emanuel Oproiu şi Mariana Gheorghe.

Potrivit unui răspuns oficial remis de Jandarmeria Olt două persoane au fost sancţionate, una dintre ele după ce a adresat cuvinte şi expresii jignitoare.

„Organizatorii adunărilor publice sunt obligați „să înregistreze declarațiile de desfăşurare a adunărilor publice la unitățile de jandarmi competente teritorial, cu cel puțin 48 ore înainte” – Legea nr. 60/1991, art. 12, alin. (1), lit. a). În acest context au fost aplicate sancțiuni contravenționale la adunarea publică organizată de către Partidul Național Liberal-Filiala Olt în oraşul Balş în data de 24.05.2024.

O persoană fizică a fost sancționată contravențional cu avertisment în conformitate cu prevederile art. 26, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 60/1991 pentru neinregistrarea adunării publice în termenul legal la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, contravențiile putând fi constatate „de poliţişti, ofițerii şi subofițerii de jandarmi, precum și de primari sau de împuterniciții acestora, anume desemnați (Legea nr. 60/1991, art. 27). Conform art. 26 alin. (3) din Legea nr. 60/1991, „pentru contravențiile de la alin. (1), lit.a)-c) se sancționează, după caz, organizatorii sau persoanele fizice responsabile pentru conducerea adunărilor publice”.

De asemenea, o persoană fizică a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 200 lei in conformitate cu prevederile art.2, pct. I din Legea nr. 61/1991R pentru adresare de cuvinte şi expresii jignitoare”, transmite Jandarmeria.

Şi candidatul PNL Slatina este cercetat penal şi a fost amendat cu 1.000 lei pentru că a distrus Esplanada din centrul oraşului în ca să organizeze o întâlnire electorală.

Poliţiştii au fost sesizaţi, duminică, după ce mai mulţi membri ai PNL Slatina au lipit materiale textile în culorile partidului, pe mobilierul stradal de pe Esplanada Slatina. Oamenii legii au deschis un dosar penal şi l-au amendat pe candidatul PNL, Mario De Mezzo.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri