AcasăACTUALMiting împotriva sărăciei, la Prefectura Olt. Oamenii sunt speriaţi de creşterea preţurilor...

Miting împotriva sărăciei, la Prefectura Olt. Oamenii sunt speriaţi de creşterea preţurilor (FOTO&VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Peste 150 de persoane au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii Olt împotriva sărăcirii populaţiei a creşterii preţurilor la energie.

Intitulat „Marşul Anti-sărăcie”, protestul a fost organizat de Cartel Alfa.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: stoparea creșterii prețurilor, creșterea salariilor și pensiilor, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social şi aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020.

„Facem acest miting de protest, astăzi, în faţa Prefecturii Olt pentru doleanţe pe care le are întreaga Românie, nu numai oamenii muncii. Sunt doleanţe pe care le strigăm de doi ani şi avem un dialog al surzilor cu ceea ce înseamnă arc guvernamental şi iată că astăzi guvernanţii noştri au reuşit să ne strângă din nou. Ne-au strâns în faţa Prefecturii, dar şi cu uşa. De ce? Buzunarele noastre sunt goale, iarna se apropie, preţurile sunt în continuă creştere, iar ei dorm pentru că au buzunarele pline şi s-au aprovizionat, în perioada pandemiei. De aceea, astăzi la Slatina avem protest împotriva sărăcirii populaţiei”, a declarat preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu.

CITEȘTE ȘI: DIICOT, percheziţii în judeţul Olt într-un dosar de trafic de persoane şi de minori. Descinderi la Slatina şi Brebeni (VIDEO)

„Au creat în România cadavre industriale”

La miting au participat şi sindicalişti din judeţele din Ardeal, care au trecut prin mai multe oraşe din ţară, iar mâine vor protesta în capitală. Unul dintre aceştia, preşedintele Cartel Alfa Maramureş, Florin Hosu, a declarat că felul în care a fost condusă ţara până acum a dus la apariţia unor „cadavre industriale”.

„Nu am fost niciodată în Slatina şi îmi pare rău că astăzi am venit pentru că sunt motive de îngrijorare pentru mulţi lucrători din această zonă de a rămâne fără locuri de muncă. Maramureşul ştie ce înseamnă acest lucru pentru că, în 2006 s-a pus lacăt de către „tovarăşu’ Bossganian”, că n-o să-i spun Vosganian, cel care făcea mătănii prin Parlament de grija DNA-ului şi a închis mineritul. Pentru că domnul Mugur Isărescu a zis că sunt pline depozitele de aur şi nu mai are ce să facă cu el. Bineînţeles că urmează alt deştept – de 30 de ani tot vin deştepţii ăştia care au creat în România cadavre industriale. Să vedeţi cum arată ţara, când treci printr-u oraş cu aceste cadavre industriale. Sunt doar ziduri din beton părăsite”, a spus Hosu.

Teama de facturi

Cei prezenţi al protest spun că au ieşit în ţară ca ultimă soluţie, în speranţa că, în al doisprezecelea ceas, se va găsi o soluţie pentru preţurile în creştere, mai ales în domeniul energiei.

CITEŞTE ŞI: Fost primar și fost polițist, între persoanele reținute ca urmare a descinderilor DIICOT din această dimineață

„Să sperăm că cei de sus ne vor auzi. Situaţia este critică. Asta este, trebuie să mergem mai departe. Poate se va ajunge la un consens, pentru că nu se mai poate. Dacă nu, vom continua protestele, dar să sperăm că domnii guvernanţi ne vor auzi”, a declarat unul dintre protestatari.

La protest au fost şi reprezentanţi ai Alro Slatina.

„Noi nu trăim cu speranţe. Noi o să-i obligăm ca uzina de aluminiu să nu se închidă. Să ştiţi că noi vom obţine ce vom dori. Ţara asta este a noastră, mai puţin a lor. Trădătorii să plece şi să lase România oamenilor care îşi iubesc ţara. Ne vom lua ceea ce trebuie pentru că oamenii pe care îi reprezentăm trebuie să trăiască, au familii de întreţinut, au datorii de plătit. Noi suntem români, nu suntem alte naţionalităţi”, a declarat preşedintele Sindicatului Aluministul, Constantin Popescu.

Protestul Cartel ALFA a început din 17 octombrie 2022, sub forma a două caravane care vor porni din zonele Ardeal (Zalău) și Moldova (Botoșani) spre București, cu proteste organizate în localități de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierderea locurilor de muncă. Cele două caravane se vor întâlni la București unde va avea loc pe 20 octombrie un amplu miting-marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri