AcasăACTUALMoartea pilotului Costinel Niţă a şocat comunitatea din Caracal: „Nu cred că...

Moartea pilotului Costinel Niţă a şocat comunitatea din Caracal: „Nu cred că merita soarta asta”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

O întreagă comunitate din municipiul Caracal a rămas înmărmurită, joi dimineaţă, atunci când s-a aflat că unul dintre cei opt militari morţi în cele două accidente aviatice de la Constanţa este un fiu al locului, Costinel Iosif Niţă.

Primarul localităţii, Ion Doldurea, a povestit că a aflat despre drama familiei Niţă de la unul dintre consilieri, Daniel Vîrdol, fost pilot şi el, iar aleşii locali au convenit să ţină un moment de reculegere.

„Am fost consternaţi cu toţii de situaţia aceasta. Am ţinut un moment de reculegere în şedinţa de consiliu pe care am avut-o astăzi şi, bineînţelesc că, dacă vom fi apelaţi de familie să venim cu ajutor, cu orice, suntem aici şi le stăm la dispoziţie. Despre pilot ştiu că tatăl lui a fost maistru militar la o Unitate de Aviaţie, iar mama sa lucrează la o bancă. Vă daţi seama că este o situaţie extraordinară de grea pentru familie, pentru noi toţi. Un tânăr, când moare la 31 de ani, este trist. Am vorbit cu comandantul Garnizoanei Caracal şi m-a informat că, la cererea familiei, va organiza un moment funerar specific înmormântării militarilor căzuţi în misiune. Aşteptăm detalii de la Ministerul Apărării şi, bineînţeles, concluziile celor două comisii făcute pentru anchetarea acestui caz”, a spus Doldurea.

Fosta dirigintă a lui Costinel Niţă, Zenovia Olaru, spune că nu i-a venit să creadă atunci când a aflat că este vorba de fostul elev al Liceului „Mihai Viteazul” din Caracal. „Nu cred că merita soarta asta”, a spus dascălul.

„Era un elev foarte jovial, foarte vesel şi foarte interesat de ceea ce a făcut el ulterior. Tot ne spunea că o să fie pilot şi că o să dea la Forţele Aeriene şi ne povestea cum o să fie. era disciplinat, vesel în limitele bunului simţ – eu niciodată nu m-am supărat pe el. Făcea glumele în aşa fel încât nu poţi să te superi. Era foarte prietenos, avea foarte mulţi prieteni. Vestea a fost ceva… nu mi-a venit să cred! Un destin tragic, nu cred că merita soarta asta”, a declarat ea.

CITEŞTE ŞI: Costinel Iosif Niță, pilotul mort în urma prăbuşirii avionului MiG, este din Caracal

Şi vecinii din copilărie ai lui Costinel Niţă au aflat cu stupoare despre dispariţia prematură a pilotului în vârstă de 31 de ani.

„Era un om şi un pilot extrordinar. La 500 şi ceva de ore de zbor, nu era un pilot de mâna a doua”, a spus un bărbat.

„A copilărit aici. Mi-era drag când îl vedeam în haina militară. Am aflat de la televizor, când am văzut numele. NU vreau să mă gândsc la ce simte mama lui, o femeie deosebită. Nici n-am cuvinte, o tragedie mai mare decât asta nu cred că mai există. Pentru mine era un băiat deosebit de cuminte şi de respectuos. Păcat!”, spune şi o vecină.

Cum s-a petrecut accidentul. Explicaţii oficiale

Căpitanul Costinel Iosif Niță a murit, miercuri după ce avionul pe care îl pilota, MiG-21 LanceR, s-a prăbuşit în judeţul Constanța.

Mama și tatăl său sunt în Caracal. Tatăl a lucrat ca mecanic la Unitatea Militară de Aviație din Caracal.

Plecase din Caracal din anul 2014.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.

CITEŞTE ŞI: Cine sunt militarii morţi după prăbuşirea elicopterului şi avionului militar, în judeţul Constanţa

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri