AcasăECONOMIEMoţiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, respinsă de Parlament

Moţiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, respinsă de Parlament

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Camera Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

85 de deputați au votat „pentru”, 191 „contra” şi s-a înregistrat o abţinere.

„Am văzut astăzi mai multă ipocrizie decât încape în toată Casa Poporului. PSD îl ține în brațe în continuare pe Virgil Popescu, în ciuda criticilor de ochii lumii pe care le-am văzut toată vara la televizor. Moțiunea simplă inițiată de USR împotriva ministrului Energiei a fost respinsă cu 191 de voturi și doar 85 de voturi pentru. Continuă dezastrul cu același ministru care a îngropat sectorul energetic și investițiile”, a transmis deputatul USR Cristina Prună.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Adolescent din Craiova, reținut pentru o tâlhărie comisă în Filiași. A lovit un bărbat și i-a furat portofelul

Moţiunea inițiată de USR – „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu” – a fost depusă în 1 septembrie, în prima zi a sesiunii parlamentare ordinare.

„Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei – chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă”, se menţionează în moțiune.

USR critică schema de compensare şi plafonare a preţului energiei, susţinând că aceasta este o „făcătură”, o „şmecherie” sau o „manevră”, care a generat panică şi incertitudine.

„Opera de artă a guvernării PSD-PNL-UDMR, desăvârşită de Virgil Popescu cu o seninătate inconştientă şi cu complicitatea ANRE, este celebra schemă de compensare şi de plafonare. În loc de predictibilitate, „SCHEMA” – căci acest guvern nu putea concepe decât o „schemă”, o „făcătură”, o „şmecherie” sau o „manevră” – a generat panică şi incertitudine. A îndatorat companii critice pentru economia românească, a vulnerabilizat zeci de mii de locuri de muncă şi a slăbit securitatea energetică a României într-un context internaţional extrem de dificil. (…) Sloganul „SCHEMEI” puse la cale de guvernarea Ciucă e foarte simplu de ţinut minte: „Români, dormiţi liniştiţi! Stinge Virgil Popescu lumina pentru voi!””, se mai menţionează în moţiune, potrivit presshub.ro.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri