AcasăACTUALOlt: Localităţile de la malul Dunării pe unde vor trece pistele pentru...

Olt: Localităţile de la malul Dunării pe unde vor trece pistele pentru biciclete realizate prin PNRR

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

52 de kilometri de piste de biciclete, pe malul Dunării, vor fi construiți în județul Olt, în cadrul proiectului „Traseu Eurovelo 6 Mehedinți-Dolj-Olt”. Proiectul, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți și Consiliul Județean Dolj, a fost aprobat în cadrul PNRR, Componenta C11 – TURISM ȘI CULTURĂ, Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

Localitățile din Olt prin care va trece acest traseu sunt: Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea și Gârcov.

CITEŞTE ŞI: ZOO Craiova și-a mărit familia cu două Alpaca

Investiția, în valoare de peste 29,3 milioane de euro, vizează amenajarea unui traseu cicloturistic sigur pentru bicicliști, care va porni din Drobeta Turnu Severin și va ajunge la limita dintre Olt și Teleorman, desfășurându-se de-a lungul Dunării. Proiectul este parte din ruta europeană EuroVelo6 Atlantic – Marea Neagră, cunoscută și sub numele de „Euro-velo-ruta fluviilor” sau „Pista ciclabilă europeană a fluviilor”, cea mai importantă rută ciclabilă din Europa.

„Traseul EuroVelo 6 Mehedinți – Dolj – Olt” a primit al doilea cel mai mare punctaj în urma evaluării propunerilor înaintate de 27 de consilii județene și parteneri ai acestora.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri