AcasăACTUALOPINIE| Am fost în aceeași încăpere cu 15 membri AUR. Și m-am...

OPINIE| Am fost în aceeași încăpere cu 15 membri AUR. Și m-am îngrozit

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Am fost în aceeași încăpere cu 15 membri AUR, la dezbaterea electorală pe care Freedom House România/PRESShub, RFI și Puterea a Cincea au organizat-o marți, la Timișoara, pe tema alegerilor europarlamentare.

Am considerat demersul extrem de necesar, căci dezbateri de acest fel, cu candidații față în față unii cu alții și cu alegătorii, aproape lipsesc din România.

Mai mult, în contextul comasării celor două tipuri de alegeri, locale și europarlamentare, acestea din urmă au trecut în umbră.

Vedem, pe tv și în online, discuții și conflicte legate aproape exclusiv de cursa pentru primar și președinte de Consiliu Județean.

Se vorbește prea puțin despre rolul Parlamentului European și despre modul cum influențează viața românilor. Și se vorbește prea puțin despre rolul aleșilor României în Parlamentul European.

Pentru că miza unei dezbateri electorale este ca alegătorii să afle programul și modul cum gândesc toți candidații, am trimis invitații la toate partidele relevante, inclusiv către AUR.

Din partea acestei formațiuni a fost desemnat Avram Fițiu pentru a participa la dezbaterea electorală pe care Freedom House România/PRESShub, RFI și Puterea a Cincea.

Cum domnul Fițiu este conferențiar universitar, ne-am gândit că dezbaterea se va menține în limite civilizate. La Iași, la o întâlnire similară, din partea AUR a fost prezent tot un cadru universitar și lucrurile au decurs extrem de decent.

Continuarea în PRESShub.
- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri