Peste 3.900 de absolvenți de clasa a XII-a au susținut, joi, proba la alegere a a profilului și specializării din cadrul examenul național de bacalaureat, aproape 5% dintre cei înscriși pe listă lipsind.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, cei de la profil real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi și cei de la profilul militar din filiera vocaţională, au optat pentru fizică, chimie, biologie sau informatică. Cei de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi de al profilurile şi specializările din filiera vocaţională (mai puțin militar), au ales geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie.
Dintre cei 3.913 candidați prezenți, pentru anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană au optat 958, pentru biologie vegetală și animală – 488, chimie – 36, economie – 24, filosofie – 1, fizică – 255, geografie – 958, informatică – 155, logică, argumentare și comunicare – 951, psihologie – 34, sociologie – 53.
Purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu a spus că 299 de candidați și-au echivalat proba
Referitor la afișașarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, aceasta este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.
„Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise”, a explicat Lițoiu.