AcasăPOLITICĂPostare de neînţeles pe Instagramul PNL Olt: „Şi eu votez Emil Moţ”...

Postare de neînţeles pe Instagramul PNL Olt: „Şi eu votez Emil Moţ” (UPDATE)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

UPDATE: Ulterior, pe acelaşi cont a apărut un film de prezentare a candidatului PSD, primarul Slatinei Emil Moţ.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de PNL OLT (@pnlolt)

ŞTIREA INIŢIALĂ: O postare de neînţeles, la prima vedere, a apărut joi seara, pe pagina oficială de Instagram a filialei Olt a Partidului Naţional Liberal (PNL).

Pe site-ul de socializare a fost postată o fotografie cu un înscris alb pe fond roşu, cu un mesaj de susţinere a primarului în funcţie Emil Moţ (PSD): „Şi eu votez Emil Moţ”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de PNL OLT (@pnlolt)

Nimeni nu înţelege de ce pagina oficială a PNL Olt îl susţine pe adversarul politic. O explicaţie ar putea fi lupta pentru putere, care mistuie filiala PNL Olt. Surse liberale au declarat că Marian Vasile i-a cerut ajutorul lui Liviu Voiculescu pentru a-l îndepărta din funcţie pe deputatul Gigel Sorinel Ştirbu, preşedintele PNL Olt care n-a mai avut apariţii publice după consfinţirea alianţei dintre PSD şi PNL pentru europarlamentare.

Senatorul şi primarul s-au văzut chiar în fieful celui din urmă, la Studina, potrivit unor imagini care au ajuns în presă.

Ştirbu versus De Mezzo (Marian Vasile)

La cum arată măsurătorile sociologice, PNL Olt va putea cu greu să scoată un post de parlamentar, fiind vorba de un loc în Camera Deputaţilor. Această poziţie este ocupată în prezent de Gigel Sorinel Ştirbu şi actualul preşedinte al liberalilor olteni îşi va dori cu siguranţă să ocupe prima poziţie de pe lista de la parlamentare şi la alegerile din decembrie. Doar că cel care i se va opune va fi chiar omul pe care l-a susţinut să revină în judeţul Olt – fostul prefect Mario De Mezzo.

Acesta va fi susţinut, bineînţeles, de Marian Vasile, cel cu care are o relaţie de amiciţie de lungă durată, o prietenie pe care nu s-au ferit să o ascundă niciodată. Primarul din Studina a fost printre singurii edili liberali prezenţi la învestirea în funcţie a lui De Mezzo, iar acesta din urmă a vizitat des comuna din sudul judeţului. Cel mai recent, fostul prefect a fost prezent la un eveniment desfăşurat imediat după Paşte.

Experienţa din urmă cu patru ani, când n-a mai apucat să fie nici măcar candidat pentru Primăria Slatina, a fost o lecţie de pragmatism pentru actualul preşedinte al PNL Slatina, spun aceleaşi surse.

Socoteala lui De Mezzo este simplă: reuşeşte un scor notabil în alegerile locale, preferabil un procent peste ceea ce a avut candidatul din urmă cu patru ani, și bate cu pumnul în masă cerând să fie susținut pentru un post eligibil pe lista pentru Parlament. Singura poziţie care va întruni aceste solicitări este locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri