AcasăACTUALPremierul şi vicepremierul, prezenţi pe Centura Slatinei. Un nou lot al Drumului...

Premierul şi vicepremierul, prezenţi pe Centura Slatinei. Un nou lot al Drumului Expres va fi dat circulaţiei rutiere

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au ajuns pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti.

Oficialii fac declaraţii, pe Centura Slatinei.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/3230510643903621

La eveniment sunt prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene: preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu.

„Împreună cu domnul ministru Grindeanu am vrut să verificăm astăzi stadiul lucrărilor la Drumul Expres Piteşti – Craiova , Tronsonul 2 Slatina – Balş, pentru că am avut discuţii şi au existat o serie întreagă de aspecte care puteau să genereze întârzierea lucrărilor şi darea în folosinţă la timp a acestui al doilea tronson. În acest moment, după ce am reuşit să vedem stadiul lucărilor şi am avut discuţii cu constructorul, putem spune că avem garanţia că săptămâna viitoare, pe 28 iulie, acest tronson va putea fi dat în circulaţie şi în felul acesta se asigură continuitatea pe Drumul expres între Slatina şi Balş.

Desigur, am discutat şi aspectele care ţin de întârzierile la tronsonul 1, Balş – Craiova, acolo lucrările sunt îndeplinite într-un procent de 52%. am discutat cu constructorul şi în acest stadiu, pornind de la finanţare şi până la subcontractare şi asigurarea forţei de muncă, nu pot să afirm că veştile sunt încurajatoare, pentru că sunt probeleme pe care trebuie să le rezolve din punct de vedere al finanţării şi abia în acel moment pot să reînceapă lucările. Oricum, din graficul lucărilor putem să ne dăm seama foarte simplu că ele nu vor fi finalizate aşa cum este prevăzut în contract, la finele acestui an. Ca atare, împreună cu domnul ministru, cu directorul CNAIR, urmează să se analizeze în continuare modul în care desfăşoară activitatea, există deja un certificat negativ şi în funcţie de evoloţie se vor lua măsuri în consecinţă.

Lucările pe celelalte două tronsoane sunt în grafic, există în acest moment şi forţa de muncă, există şi planificarea activităţilor astfel încât acestea să fie efectuate în timp şi, desigur, ne-am bucura foarte mult dacă ele ar putea să fie predate mai devreme”, a declarat Nicolae Ciucă.

CITEŞTE ŞI: Amenzi mai mari pentru lipsa rovinietei. Legea va intra în vigoare de la sfârșitul lunii august

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri