AcasăACTUALPreotul care a cerut bani enoriaşilor pentru a fi pomeniţi la slujbă,...

Preotul care a cerut bani enoriaşilor pentru a fi pomeniţi la slujbă, suspendat de Mitropolie (VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Într-o predică ținută pe 1 ianuarie, preotul David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, jud. Sibiu, a discutat despre diferite subiecte care au cauzat controverse în spațiul public. Ca rezultat al acțiunilor sale, Mitropolia Ardealului a decis să îi suspende activitatea pentru o perioadă de timp.

În cadrul predicii, preotul David Stoica a abordat diverse teme, cum ar fi: factura pentru curentul electric, cu cine votăm, plata pentru pomenire și moartea fostului Papă. Cea mai controversată afirmație a fost că enoriașii nu vor mai fi amintiți în timpul slujbei dacă nu plătesc.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Un preot ortodox din Italia a căzut în mare, încercând să arunce crucea de Bobotează în apă

„Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, iese, nu-l mai amintesc, la revederci. Știți care este problema? Cu banii ăștia trăim și noi, cu banii ăștia luăm lumânări pentru altar, luăm lumânări de la Mitropolie, luăm tămâie ca să ne rugăm pentru voi. Deci salariul nostru, care este, îl dăm pe lumânări, îl dăm pe cărți, reviste teologice, papa, ăsta, zi, patriarhul și altele”, a spus ieromonahul David Stoica în timpul prelegerii.

Mitropolia Ardealului va suspenda activitatea lui

Ca urmare a declarațiilor făcute de ieromonahul David Stoica, Mitropolia Ardealului a anunțat că acesta este sub tratament medicamentos oncologic și că afirmațiile sale sunt în nume personal și nu reprezintă punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind împotriva practicii liturgice a Bisericii, potrivit oradesibiu.ro.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri