AcasăADMINISTRAŢIEPrimăria Caracal, proiect-pilot pentru mutarea cablurilor de pe stâlpi, în subteran

Primăria Caracal, proiect-pilot pentru mutarea cablurilor de pe stâlpi, în subteran

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Primarul Caracalului Ion Doldurea nu renunţă la desfiinţarea stâlpilor cu fire de pe raza municipiului şi introducerea reţelelor în subteran. Edilul spune că municipalitatea va face un „experiment” şi va trece printr-o tubulatură specială toate cablurile furnizorilor, pe o stradă din oraş în prezent aflată în reabilitare.

Ion Doldurea semnalează de mai multă vreme discrepanţa dintre ţările civilizate şi România, în această privinţă.

„În toată lumea civilizată, în Occident, aceşti stâlpi, mai ales în zone centrale, nu mai există. Au acel aspect inestetic şi majoritatea sunt puşi chiar în mijlocul trotuarului. Singura soluţie este ca atunci când reabilităm o zonă, o stradă, sau facem nişte trotuare, să încercăm să găsim soluţii ca aceste fire, care sunt într-un număr extraordinar de mare, să fie băgate subteran şi să treacă printr-o tubulatură specială pe sub trotuar sau prin altă parte”, a declarat primarul.

Totodată, municipalitatea vrea să creeze o hartă digitală a reţelelor de utilităţi prin cablu din oraş. Primarul vrea să introducă subteran o tubulatură specială pe unde să treacă toate cablurile furnizorilor.

„Am avut, în 10 ianuarie, la solicitarea noastră, o întâlnire cu toţi factorii care au asemenea cabluri. Le-am cerut, într-un termen de două luni, să ne dea toate hărţile pe care ei le au referitor la reţelele de pe raza municipiului Caracal. De ce? Pentru că vreau să suprapunem aceste hărţi, să vedem şi noi şi să avem, practic, o hartă digitală a oraşului, pe reţele. În felul ăsta, atunci când vom creiona un proiect, spre exemplu în zona centrală, putem să prevedem, să băgăm această tubulatură specială, pentru care noi putem să primim bani. Adică să o închiriem. Pe lângă plus valoare, câştigăm şi la partea de estetică pentru că acum avem nu stâlpi care ţin fire, ci fire care ţin stâlpii”, a declarat Ion Doldurea.

Prima stradă care va beneficia de un asemenea serviciu va fi strada Craiovei.

„Chiar ne gândim să facem un experiment, nu ştim dacă îl vom duce la capăt. Pentru că tot va trebui să refacem trotuarele pe strada Craiovei, vom încerca să experimentăm această lucrare. Probabil că în 2024, pe sub trotuarele respective vom introduce acele cabluri”, a conchis Ion Doldurea.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri