AcasăACTUALProfesor condamnat după ce a agresat sexual un elev

Profesor condamnat după ce a agresat sexual un elev

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Un profesor acuzat că a abuzat sexual un elev a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Acesta va executa, însă, pedeapsa sub supraveghere.

Bărbatul era profesor la un liceu din judeţul Botoşani. Instanţa a dispus prelevarea probelor biologice de la profesor, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G.J.).

Pe lângă suma de aproape 10.000 de lei care reprezintă cheltuieli de judecată, profesorul de la Liceul Ştefăneşti va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile la Camera Agricolă Judeţeană Botoşani, sau în cadrul Primăriei oraşului Ştefăneşti, judeţ Botoșani. De asmenea, acesta va trebui să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune.

Acum, mama copilului speră că lucrurile se vor linişti şi mai ales că băiatul va putea reveni la viaţa normală. „Copilul şi acum merge la consiliere. Numai Dumnezeu știe şi el va hotărî ce va fi. Cel puţin, să nu mai fie şi alte victime prin şcoală”, a spus mama elevului.

Profesor înregistrat pentru susţinerea acuzaţiilor

Cazul şocant a ieşit la iveală în iarna lui 2022. Atunci, mama unui elev de 15 ani, de la Liceul din Ştefăneşti, a făcut o plângere la Poliţie, la adresa unui profesor de agricultură din liceu. Aceasta a reclamat că fiul ei a fost atins într-un mod nepotrivit de cadrul didactic, care îl invitase în birou. Mai mult, cadrul didactic i-ar fi făcut şi o serie de sugestii nepotrivite. Femeia a prezentat oamenilor legii şi o înregistrare audio în acest sens, făcută chiar de fiul ei.

Copilul a fugit la un moment dat din biroul profesorului. Ulterior, cadrul didactic a încercat să îi convingă pe mamă şi copil să nu facă reclamaţie.

La scurt timp, poliţiştii au declanşat o anchetă vizându-l pe profesor. La un moment dat, acesta a fost şi supus unei percheziţii cu trupele speciale, timp în care copilul a avut nevoie de consiliere psihologică. Deşi iniţial profesorul şi-a luat un an de concediu fără plată, peste câteva luni a făcut cerere pentru a se întoarce în activitate. În luna mai a acestui an a primit acceptul consiliului de administraţie al liceului de a se întoarce la catedră, însă între timp poliţiştii botoşăneni au emis un ordin de control judiciar, pentru a preîntâmpina chiar acest lucru, întoarcerea acestuia în rândul elevilor.

În primăvara lui 2023 acesta şi-a dat demisia din liceu, potrivit Monitorul de Botoşani.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri