AcasăACTUALPutin a recunoscut independenţa republicilor separatiste din estul Ucrainei. Ce a transmis...

Putin a recunoscut independenţa republicilor separatiste din estul Ucrainei. Ce a transmis preşedintele rus

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a republicilor separatiste din estul Ucrainei, după un discurs de o oră, în care a criticat Ucraina și extinderea NATO. Mișcarea ar putea permite Rusiei să trimită trupe în estul Ucrainei pentru a proteja ceea ce de acum Rusia consideră a fi două națiuni independente.

Principalele declarații ale lui Vladimir Putin:

 • Admiterea Ucrainei în NATO ar fi o amenințare directă la adresa securității Rusiei.
  Evenimentele recente au fost o acoperire pentru desfășurarea rapidă a trupelor NATO în Ucraina. Centrele de instruire NATO înființate în Ucraina reprezintă baze militare NATO, de constituția Ucrainei nu permite baze militare străine pe teritoriul său. Țara a fost inundată de arme vestice în ultimele luni, iar instructorii NATO au fost prezenți constant la exercițiile militare din Ucraina.
 • SUA și NATO au transformat Ucraina într-un teatru de război.
 • Ucraina intenționează să-și creeze propriile arme nucleare, cu know-how nuclear sovietic.
 • Ucraina este o colonie americană cu un regim marionetă, iar serviciile de informații occidentale ajută Ucraina să comită crime.
 • Ucraina nu a reușit să obțină un stat stabil și, prin urmare, a trebuit să se bazeze pe națiuni străine precum Statele Unite. Autoritățile din țară au fost contaminate de virusul naționalismului și al corupției.
 • Vorbitorii de limbă rusă din Ucraina sunt marginalizați.
 • Ucraina a furat gazul rusesc în trecut.
 • Ucraina este un stat creat de comuniști. Ar trebui să fie atentă atunci când cere decomunizare.
 • Președintele Putin a susținut un discurs de aproape o oră, în ceea ce a dorit să fie o adresa directă către națiunea rusă. Alocuțiunea a avut un accent istoric, liderul de la Kremlin invocând faptul că Ucraina de astăzi este un produs al conductorilor Lenin și Stalin. Putin a mai spus că Ucraina și-a obținut independența pentru că liderii URSS au fost nevoiți să facă anumite concesii față de popoarele din cadrul Uniunii. Declarațiile pe această temă:
 • Ucraina a fost creată ca rezultat al revoluției bolșevice. După Lenin spunem Ucraina, el a fost arhitectul țării. În 1922 a fost creată URSS și ne-a fost imposibil să administrăm un teritoriu atât de mare, într-o confederație.
 • În zorii și după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat la URSS și a transferat către Ucraina teritorii care au aparținut înainte Poloniei, României și Ungariei. În 1954, pentru un anume motiv, Hrușciov a luat Crimeea de la Rusia și a dat-o Ucrainei. Așa s-a format, în fapt, teritoriul Ucrainei Sovietice.
 • Lenin, apoi Stalin, nu au ajutat Uniunea Sovietică. Acele republici nu aveau drepturi suverane. În practică, eram un singur stat. Stalin și-a implementat propriile idei cu privire la înființarea unui stat. Totul a funcționat bine la suprafața, dar este o rușine. Statul a fost constituit pe fantezii, nu s-a gândit nimeni la viitor.

CITEŞTE ŞI: Ministerul de Externe recomandă românilor să evite deplasările în Ucraina şi să părăsească ţara vecină

 • Acum vorbesc despre faptul să Ucraina și-a dobândit independența pe cont propriu, dar nu este așa. Rusia și-a ajutat partenerii din aceste țări independente, inclusiv Ucraina, pe care am ajutat-o cu ajutoare umanitare atunci când a cerut: energie, beneficii aplicate preferențial până în anii 2000. Vorbim de 250 de miliarde de dolari ajutoare în bani, acoperirea datoriilor Ucrainei, vorbim de sute de miliarde de dolari. Rusia era gata să ia asupra sa datoria tuturor fostelor state sovietice. În schimb, trebuiau să renunțe la o parte dintre bunurile lor aflate în străinătate. Am avut o înțelegere cu Ucraina, pe care Kievul nu le-a respectat.
 • Vladimir Putin a criticat autoritățile de la Kiev pentru că, susține el, “refuză să recunoască toate legăturile noastre istorice care datau de generații, mă refer la populația vorbitoare de limbă rusă. Este important să înțelegem că Ucraina niciodată nu a avut tradiții consecvente în a fi o adevărată națiune, ci a copiat modele străine. Și-a urmat interesele lacome, vorbesc despre alegerea pro-occindetală a populației, care nu răspunde nevoilor și cererilor reale.
 • Ucraina este controlată din exterior, vestul are putere de decizie în toate instituțiile statului, în administrație, peste tot. Ambasada SUA controlează tot sub diferite pretexte, precum combaterea corupției. Dar unde sunt rezultatele? Ucraina e o colonie de marionete. Limba rusă este eradicată din sistemul de învățământ, din magazine, de peste tot, prin adoptarea unor decrete care anulează dreptul de exprimare“.
 • Liderul de la Kremlin a adresat și tema extinderii NATO în estul Europei:
 • Americanii se folosesc de Ucraina pentru retorica anti-Rusia. Încearcă să ne convingă că NATO este un sistem defensiv, dar faptele vorbesc de la sine. Statele care au aderat la NATO vin cu stereotipuri.
 • Rusia și-a îndeplinit toate angajamentele, și-a retras trupele din Germania. O să spun pentru pentru prima dată acest lucru, pe vremea lui Bill Clinton: l-am întrebat dacă Rusia poate intra în NATO. Nu voi dezvălui toate detaliile, dar mi-a răspuns că NATO nu are nevoie de o țară mare și puternică. NATO s-a extins masiv în 5 valuri. Nivelul de amenințare militare pentru Rusia este mare.
 • Rusia este cel mai mare adversar al SUA. În documentele oficiale, este precizat acest lucru.  Multe arme NATO sunt poziționate foarte aproape de granițele noastre, în Ucraina, care pot atinge ținte în Rusia Europeană foarte rapid. Este ca și cum am avea un cuțit la gât. NATO nu ține cont de părerile noastre.

sursa: biziday.ro

CITEŞTE ŞI: Grup de luptă NATO, amplasat în România. Va avea comandă franceză

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri