AcasăACTUALReacţia Gărzii de Mediu, după poluarea cu beton din râul Olt. A...

Reacţia Gărzii de Mediu, după poluarea cu beton din râul Olt. A fost aplicată o amendă

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

O amendă în valoare de 25.000 lei a fost aplicată de Garda de Mediu Olt în urma poluării râului Olt cu betonită şi alte materii în suspensie, în zona barajului de la Moşteni, caz semnalat de reporter24.

O anchetă a fost demarată de Garda de Mediu Olt după ce apariţia unei filmări în care se poate observa cum o substanţă necunoscută este deversată în râul Olt, în zona barajului de la Moşteni.

În urma sesizării, comisarii de mediu au dispus îndepărtarea depunerilor de materiale – bentonită şi alte materii în suspensie, din baraj, în zona unde se execută lucrările de montare a conductei BRUA.

Totodată, s-a aplicat o amendă în valoare de 25.000 lei  pentru neîndeplinirea obligaţiilor legale, fapt ce a dus la incident, ca urmare a efectuării lucrărilor de subtraversare a conductei de transport gaze a râului Olt.

„În urma verificărilor efectuate în data de 22 iulie 2019, ora 13.30, s-a constatat în zona de la baza digului, o acumulare de material solid, cu aspect cenuşiu. Pe acelaşi amplasament, în data de 23 iulie 2019 s-a constatat o scurgere de apă cu aspect tulbure. În urma discuţiilor purtate şi a documentelor verificate, s-a constatat că în această zonă se efectuează lucrări de construcţii- montaj privind investitia «Dezvoltarea pe teritoriul României a sistemului naţional de transport gaze naturale pe coridorul BRUA”, a declarat comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.

El a adăguat că în data de 23 iulie 2019, SGA Olt a prelevat o probă de apă în vederea efectuării analizelor fizico-chimice, acestea arătând depăşiri ale anumitor indicatori.

„Conform Raportului de incercare intocmit de SGA Olt pentru proba de apa prelevată, valorile indicatorilor monitorizaţi indică depăşiri la indicatorul materii în suspensie faţă de limitele prevăzute de NTPA 001/2002 – ceea ce indică o apă  cu turbulenţă ridicată”, a mai spus Neacşa.

Potrivit Gărzii de Mediu, lucrările de construcţie sunt efectuate de o firmă care, pentru execuţia lucrării de subtraversare, utilizează produsul  bentonită pentru fluide de foraj. Pe parcursul execuţiei tunelului, bentonita injectată cu presiune pentru subtraversare, a ieşit la suprafata.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu mai arată că cei de la firma de construcţii spun că produsul este ecologic pur şi nu are efect dăunator asupra mediului şi apelor.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri