AcasăADMINISTRAŢIEReţea de piste de biciclete, cu fonduri europene, în Caracal şi alte...

Reţea de piste de biciclete, cu fonduri europene, în Caracal şi alte şapte localităţi învecinate

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Primăria Caracal a depus un proiect în vederea finanţării prin PNRR pentru crearea unei reţele de piste de biciclete în municipiu şi în alte şapte localităţi învecinate, parte a Zonei Metropolitane.

Primarul municipiului, Ion Doldurea, a declarat că valoarea proiectului este de nouă milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Se înfiinţează Zona Metropolitană Caracal. Ce localităţi o constituie şi care sunt primele investiţii atrase

„Mai avem un proiect care se referă la pistele de biciclete, tot pentru această zonă. Noi, am studiat împreună cu primarii, şi ei şi-au dat acordul, toată lumea îşi doreşte. Vom avea Caracal-Drăghiceni, pe lângă baltă, după aceea Drăghiceni-Cezieni, Dobrosloveni şi aşa mai departe. Finanţarea va fi tot pe PNRR, fără nicio contribuţie. Discutăm de nouă milioane de euro. Este vorba de piste de 2,5 metri lăţime, cu becuri -vă daţi seama ce ar însemna pentru oameni, dar şi pentru mediu. În acest moment, avem proiectantul, se lucrează la el. În momentul când s-a deschis axa să-l depunem”, a declarat Ion Doldurea.

Zona Metropolitană reprezintă o formă juridică de asociere între localităţi care permite implementarea unor proiecte comune de dezvoltare şi accesarea de fonduri europene.

Pe lângă Caracal, din zona metropolitană vor face parte Redea, Drăghiceni, Cezieni, Dobrosloveni, Fărcaşele, Stoeneşti şi Deveselu.

„Pentru că s-a modificat legislaţia în privinţa zonelor metropolitane, şi noi, ca municipiu, aveam voie să facem zona metropolitană cu localităţile limitrofe. Atunci, împreună cu primarii din localităţile respective, am avut mai multe întâlniri, şi ei sunt de acord, pentru că poţi să faci proiecte în comun, iar acesta este primul. Deja este la tribunal solicitarea pentru crearea zonei metropolitane. Noi suntem cu un pas în faţă, ca de obieci. Împreună cu Redea, Drăghiceni, Cezieni, Dobrosloveni, Fărcaşele, Stoeneşti şi Deveselu, deci şapte localităţi care au puncte comune cu Caracalul, am făcut deja această asociere şi această zonă metropolitană”, a mai declarat Ion Doldurea.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri