AcasăRECOMANDATERoboţii ar putea înlocui jurnaliştii. Principalele sisteme de scriere AI

Roboţii ar putea înlocui jurnaliştii. Principalele sisteme de scriere AI

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Cu evoluția rapidă a sistemelor de chatbot AI precum Chat-GPT, VALL-E și BlenderBot 3 și abilitățile lor tot mai mari de a genera text la egalitate cu scriitorii umani, există o amenințare reală ca roboții să-ți ia meseria.

La CNET, se pare că acest lucru a început deja să se întâmple. The Byte a raportat că popularul site tehnologic pare să fi utilizat „tehnologie de automatizare” pentru a produce o serie de postări explicative financiare începând din noiembrie 2022, sub autoritatea CNET Money Staff. Doar după ce dai clic pe linia de referință, site-ul dezvăluie că „acest articol a fost generat folosind tehnologia de automatizare și a fost editat și verificat cu atenție de către un editor din personalul nostru editorial”, potrivit realitatea.md.

CITEŞTE ŞI: Tânăr din Dolj, reţinut în Gorj, după ce a condus de două ori, în aceeaşi zi, deşi are permisul suspendat

Agentul de marketing online Gael Breton a semnalat pentru prima dată conținutul pe Twitter. În total, site-ul de tehnologie a produs 73 de astfel de postări din noiembrie anul trecut pe diferite subiecte precum „Ce este Zelle și cum funcționează?” După ce știrile despre activitățile sale au apărut la începutul zilei, CNET a eliminat ulterior pagina bio CNET Money Staff și a eliminat „Personalul” din numeroase postări pe care le-a scris.

Utilizarea generatoarelor de text nu este încă o practică larg răspândită în sfera jurnalistică, dar unele publicații precum Associated Press și Washington Post au început să le folosească pentru diverse sarcini de redactare de nivel scăzut. Dar, în mod normal, atunci când o publicație face o schimbare fundamentală în operațiunile redacției sale, cum ar fi acesta, de obicei se trimite un comunicat de presă sau se face un anunț pe rețele sociale.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri