AcasăACTUALŞoferii de TIR nu vor mai fi amendaţi pentru expirarea rovinietei în...

Şoferii de TIR nu vor mai fi amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă. Guvernul modifică legea

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul modifică în şedinţă cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa Executivului că, în privinţa transportului, vor veni cu o soluţie ce rezolvă o cerinţă importantă a transportatorilor.

”Modificăm cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă. Consider că acesta este gestul corect până venim cu o altă rezolvare din setul de măsuri agreate cu transportatorii, cea a culoarelor dedicate la frontieră şi în Portul Constanţa”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că, din ce a înţeles, şi soluţia negociată de reprezentanţii transportatorilor împreună cu ASF pentru reducerea preţului RCA funcţionează. ”În doar câteva zile au fost emise peste 700 de oferte la tariful recomandat, ce nu depăşeşte 9.000 lei şi sunt convins că se va ajunge rapid la mii de asemenea poliţe”, a arătat Ciolacu.

Şeful Executivului a subliniat că ministrul Transporturilor a continuat dialogul astfel încât şi alte solicitări ale transportatorilor să fie rezolvate prin proceduri interne ale instituţilor din subordinea Ministerului, referitor la examinarea psihologică a personalului din transportul rutier şi la normele şi procedurile de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate.News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul.News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri