AcasăACTUALTeoria conspiraţiei, demontată: Țările occidentale NU și-au retras ambasadele din Turcia, cu...

Teoria conspiraţiei, demontată: Țările occidentale NU și-au retras ambasadele din Turcia, cu o zi înainte de cutremur

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Cutremurul care a lovit Turcia și Siria și care a provocat aproape 40.000 de victime a fost însoțit de mai multe teorii ale conspirației, care au circulat consistent pe toate rețelele de socializare.

Una dintre aceste teorii afirma că seismele ar fi fost provocate de americani, prin intermediul programului HAARP, pentru a-l pedepsi pe președintele turc Erdogan, pentru că a anunțat, cu o săptămână înainte, că se opune aderării Suediei la NATO și pentru că ar fi mai degrabă de partea lui Putin.

CITEŞTE ŞI: Dumitru Borţun, prezent la un workshop organizat la Slatina de Clubul Antreprenorilor Olt

Afirmația este falsă, așa cum a demonstrat PRESShub: Seismul din Turcia NU a fost provocat de undele HAARP. O conspirație demontată.

O a doua afirmație falsă vizează o așa-zisă închidere a amabasadelor din Turcia a cel puțin 10 țări occidentale cu doar 24 de ore înainte de seism. Teoria conspirației susține că acele țări au știut că SUA vor provoca un cutremur și și-ar fi pus astfel la adăpost angajații.

Senatoarea Diana Șoșoacă a prezentat această informație falsă inclusiv în Parlamentul României, pe 8 februarie, într-un discurs intitulat „A fost nevoie să moară oameni și încă nu s-a terminat”.

continuarea, în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri