AcasăACTUALUcraina ia atitudine în privinţa Dianei Şoşoacă. Oficialii de la Kiev au...

Ucraina ia atitudine în privinţa Dianei Şoşoacă. Oficialii de la Kiev au anunţat sancţiuni

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Demersul senatoarei Diana Şoşoacă de a depune un proiect care să modifice tratatul de bună vecinătate cu Ucraina a stârnit o reacţie dură din partea Kievului. 

Statul vecin a anunțat vineri că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei, ca „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

„Senatorul Parlamentului României Diana Şoşoacă a inițiat un proiect de lege prin care se propune anexarea de către România a unei părți a regiunii de sud a Ucrainei. Prin acest demers, politicianul marginal încearcă să „recupereze identitatea culturală a populației românești”. Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko.

Şoşoacă susţine că este victima unui atac

Senatoarea a reacționat la scurt timp, acuzând un atac la adresa sa și la adresa minorității române din Ucraina. Printr-un comunicat de presă transmis de partidul său, „S.O.S. România”, Şoşoacă spune că ţara vecină „îşi dovedeşte caracterul de stat abuziv şi fascist”. Diana Șoșoacă face acuzații extrem de grave la adresa Ucrainei și reia teza Kremlinului privind „politicile naziste ale Kievului”.

„Cum își permite Ucraina să amenințe un senator al statului român pentru o propunere legislativă? De când decide Ucraina ce se întâmplă în Parlamentul României?
Este România un stat ocupat de Ucraina și noi nu am aflat? Da, este adevărat că Ucraina este ocupant al unor teritorii românești pe care mă lupt să le readuc în sânul patriei mamă, dar de când are Kievul drept de veto asupra politicii României? Această amenințare a Ucrainei la adresa mea arată intenția acestui stat de a-i elimina și fizic pe cei care se opun politicilor naziste ale Kievului. Prin declarația MAE ucrainean, este clar că am devenit ținta numărul unu a criminalilor ucraineni. Dar acet lucru nu face decât să confirme justețea propuinerii mele legislative de a returna României teritoriile deținute abuziv de Ucraina!”, transmite Şoşoacă.

Senatoarea cere anexarea unor teritorii din Ucraina

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus, luni, un proiect de lege care să modifice tratatul de bună vecinătate dintre România și Ucraina, care urmează să expire în 2027.

Diana Șoșoacă vrea ca partea română să denunțe acest tratat, iar România să anexeze Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul, Maramureșulşului istoric și Insula Șerpilor. Senatoarea independentă a cerut adoptarea proiectului său în regim de urgență.

Dacă actul normativ ar fi adoptat, în varianta propusă de senatoare, Ucraina ar urma să fie anunțată de faptul că Bucureștiul nu mai vrea prelungirea tratatului de bună vecinătate din 2026.

Șoșoacă este invitată frecvent la evenimentele găzduite de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, după ce Rusia a invadat Ucraina, potrivit HotNews.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri