AcasăACTUALUn candidat PNL la o primărie din Olt, executat silit. Trebuie să...

Un candidat PNL la o primărie din Olt, executat silit. Trebuie să returneze fonduri europene de peste 1,3 milioane lei

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Dorel Tudor, candidatul PNL la Primăria Fărcaşele, este executat silit de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru că deşi primise finanţare prin OUAI Fărcaşele-Terasa Caracal să modernizeze infrastructura de irigaţii, nu a făcut acest lucru. Valoarea creanţei se ridică la peste 1,3 milioane lei.

În 2020, liberalul a semnat cu AFIR, în numele Organizaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) Fărcaşele – Terasa Caracal, un contract de finanţare în valoare de 4.782.622,14 lei pentru proiectul „Modernizare infrastructura secundară PLOT SPP 12 din cadrul OUAI Fărcaşele-Terasa Caracal, judeţul Olt”.

Dorel Tudor vrea să fie primar

Mai exact, Dorel Tudor se angaja să modernizeze infrastructura de irigaţii din zonă, însă nu a făcut deloc acest lucru şi nu a putut să explice pe ce s-au dus banii veniţi prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR).

Mai mult, în urma unui control făcut de AFIR, s-a constatat că nu s-au respectat prevederile din contractul de finanţare, iar OUAI Fărcaşele-Terasa Caracal trebuie să dea înapoi o parte din subvenţie, peste 1,3 milioane lei.

„În concluzie, echipa de control propune aplicarea unei corecţii financiare de 25%  din valoarea contractului de proiectare şi execuţie lucrări 137/09.03.2021, conform HG nr. 519 din 26 iunie 2014 privind stabilirea ratelor aferente reducerilor procentuale/corecţiilor financiare aplicabile pentru constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora (…)”, se reţine în raportul de control al AFIR.

Contestaţia la executare, respinsă de judecătorie

S-a trecut la executarea silită a creanţei, însă Dorel Tudor a contestat în instanţă procedura. În dosarul 1301/207/2023, magistraţii Judecătoriei Caracal au respins contestaţia la executare.

„Mentioneaza intimatul ca in urma controlului efectuat s-a constatat ca beneficiarul nu a respectat prevederile Contractului de finanțare încheiat cu AFIR.Potrivit art. 17(3) din Anexa I (Prevederi Generale) a Contractului de finanţare, pentru colectarea sumelor acordate necuvenit, Autoritatea contractanta – Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale„va proceda la recuperarea sumei în conformitate cu dispoziţiile legale in vigoare.

(….)

Totodata arata intimatul ca în temeiul dispoziţiilor legale invocate, a fost comunicat dosarul privind debitul beneficiarului O.U.A.I. FARCASELE-TERASA CARACAL.JUDETUL  OLT, ### şi pornirea executarea silită împotriva acestuia pentru creanţa în valoare de 1.334.310.37 LEI (CE 935.699.16 LEI/BS 185.570.06 LEI/TVA 213.041.15 LEI) reprezentând valoarea debitului constituit. Menţionăm că valoarea dobânzii urmează a fi calculata la data achitării integrale a debitului, prin emiterea Procesului verbal de stabilire a creanţelor bugetare rezultate din aplicarea dobânzii datorate”, reţine instanţa.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri