AcasăACTUALUn medic care şi-a ucis fosta amantă cu sânge rece, în faţa...

Un medic care şi-a ucis fosta amantă cu sânge rece, în faţa copiilor, va fi adus în România

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un medic, în vârstă de 62 de ani, originar din Oradea, condamnat la închisoare pe viață în Ungaria, va fi transferat într-un penitenciar din România, unde își va executa pedeapsa primită de la un tribunal din Ungaria, după ce și-a omorât fosta amantă și l-a rănit pe soțul acesteia.

Decizia a fost luată marți de Curtea de Apel Oradea, care a admis o cerere în acest sens formulată de autoritățile judiciare din Ungaria.

Medicul Dan Stamatiu a fost anchetat după ce în vara lui 2016 a împușcat-o mortal pe fosta lui amantă și l-a rănit grav pe soțul acesteia. După șapte ani a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel din Debrețin, la închisoare pe viață.

„Instanţa a constatat că infracțiunile au fost comise din motive ticăloase. Inculpatul nu a putut procesa nici măcar la 2 ani de la despărțirea de victimă faptul că a fost părăsit, iar acțiunile sale au fost determinate de dorința de răzbunare. Intenția lui a fost să suprime viața victimelor. Ca circumstanţă agravantă se reţine faptul că doi copii au rămas orfani de mamă și că tatăl lor este limitat în îngrijirea lor de leziunile suferite. Pedeapsa pe viață aplicată inculpatului este proporțională cu infracțiunea, suficientă pentru atingerea scopurilor pedepsei și proporțională cu gravitatea faptei și cu pericolul pe care inculpatul îl prezintă pentru societate”, se menţionează pe portalul Curţii de Apel Debreţin.

Medicul nu poate fi eliberat condiţionat decât după ce a ispăşit o perioadă de 30 ani din pedeapsă, iar ulterior are interdicţie încă 10 ani de a intra pe teritoriul Ungariei.

Crimă în faţa copiilor

În 2016, medicul Dan Stamatiu era şef al Secţiei de Pneumologie al unui spital din Ungaria. Bărbatul și-a cumpărat un pistol de pe piața neagră și a mers la casa unde locuia fosta sa amantă, Valéria, de 40 de ani, agent de vânzări la o firmă de farmaceutice, pe care o hărţuia de 2 ani, şi soţul ei, László, 49 de ani, antreprenor în construcţii. I-a împușcat pe amândoi de față cu cei doi gemeni de 7 ani ai cuplului. Femeia a murit, iar soțul ei a fost rănit grav.

Femeia chiar a vrut să divorțeze în 2013, dar s-a răzgândit și a hotărât să rămână cu soțul ei, iar pentru a o convinge, Stamatiu a continuat să o caute fie personal, fie la telefon sau prin mesaje, însă fără succes.

Condamnat şi pentru contrabandă cu arme

În ziua comiterii faptelor, Stamatiu a trecut graniţa, fiind prins după 24 de ore în Cluj, unde a şi fost condamnat în final la 3 ani şi 4 luni de detenţie, pentru contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Medicul i-a spus unui judecător de la Curtea de Apel Cluj că a venit în Romînia pentru a-și lua viața, potrivit EVZ.

„Intenția mea a fost să ajung acasă și să mă sinucid, dar polițiștii au fost mai rapizi. Mai aveam de rezolvat două chestiuni și mi-am scris și scrisoare de adio”, a spus acesta.

Medicul a susținut în fața magistratului clujean că i-a cruțat pe cei doi copii ai fostei sale amante pentru că i-ar fi fost milă de ei. În septembrie 2019 a fost eliberat şi predat autorităţilor din Ungaria, relatează Bihoreanul și BihorOnline

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri