AcasăACTUALUndă verde pentru Lotul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Constructorul are termen...

Undă verde pentru Lotul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Constructorul are termen trei luni pentru organizarea de şantier

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Asociația compusă din Ozaltin Insaat Ticaret VE Sanayi A.S (lider) – Strade Bauunternehmung SRL – Visio Construction Works SRL are la dispoziție 3 luni pentru organizarea șantierului și încă 15 luni pentru execuția lucrărilor. 

De menționat că Ozaltin se află în prima sa lucrare pentru infrastructura de mari dimensiuni din România. În prezent, sunt în desfășurare lucrările de modernizare a DN 6 Alexandria – Craiova, un tronson de aproape 50 de kilometri, de la Roșiori la Caracal. Acest proiect ar fi trebuit finalizat până la sfârșitul anului, însă a primit o extensie până în iulie 2024.

„Procedurile pentru predarea amplasamentului au început deja, iar antreprenorul are un termen pentru organizarea șantierului și aprovizionarea cu materiale. Deja au început aceste proceduri. În următoarea perioadă, vom putea observa utilajele în șantier în timp ce vor trece la execuția pentru finalizarea lucrărilor”, a precizat Cristi Tudor, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, pentru Digi24. Pentru supervizarea contractului cu Ozaltin, CNAIR a scos la licitație un contract, iar ofertele pot fi depuse până pe 16 octombrie.

Dacă Ozaltin va reuși să finalizeze lucrările pe Lotul 1, UMB pe Lotul 4 DEx12, iar Aktor pe Lotul 3 al Autostrăzii A0 București Sud, atunci, la sfârșitul anului viitor, se va putea circula fără întreruperi de la Craiova la București și până la Constanța, așa cum a promis ministrul Sorin Grindeanu (inclusiv pentru anul 2022 în vederea realizării în 2023). UMB se află la doar 25% progres pe Lotul 4, dar la începutul primăverii ar putea realoca resursele de pe Lotul 3.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri