AcasăACTUALUnde ar trebui să se afle inima Reginei Maria

Unde ar trebui să se afle inima Reginei Maria

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Incredibilul drum al inimii Reginei Maria a început în iulie 1938, când cea mai iubită dintre monarhele României moare. De la Sinaia, ajunge la capela construită în curtea castelului din Balcic, una dintre „casele de vis” ale reginei.

După pierderea Cadrilaterului, este dusă la Bran. Autoritățile comuniste o scot din mormântul amenajat și o mută la un muzeu, în București, unde rămâne până în 2015, când a fost mutată la Pelișor, unde se află în prezent.

Dar unde și-ar fi dorit, de fapt, Regina Maria să se afle inima sa?

În nici un caz expusă într-o cutie, pe un stand, la Sinaia. La această întrebare răspund academiciana Georgeta Filitti, care a studiat în detaliu viața Reginei Mamă și care a asistat la episodul mutării inimii de la Bran la București, și istoricul Tudor Vișan-Miu.

Continuare în Presshub.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri