AcasăACTUALUnirea Principatelor, sărbătorită cu o horă în cimitir. Unde s-a întâmplat (FOTO)

Unirea Principatelor, sărbătorită cu o horă în cimitir. Unde s-a întâmplat (FOTO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ziua Unirii Principatelor a fost marcată la Vaslui prin mai multe manifestări în oraș, dar și printr-o slujbă și o horă la cimitirul din Solești, unde este mormântul Elenei Rosetti, soția lui Alexandru Ioan Cuza, scrie PRESShub.

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Vaslui, iar la eveniment și la horă a participat și președintele instituției, Dumitru Buzatu.

Pe lângă horă, liderul PSD Vaslui a ținut și un discurs.

„Acum este destul de complicat, după atâția ani, când a urmat și actul unirii de la 1 decembrie 1918, să te afli la cârma statului român, darămite atunci, în 1859, când imperiul otoman se clătina și noi încă eram supuși otomanilor, când statele europene aveau o anumită viziune și nici pe departe nu se gândeau ca aici să fie înființat un nou stat, când imperiul habsburgic încă visa să mențină fărâmițarea aceasta, și poate că numai șansa și capacitatea omului pe care această femeie l-a suportat și l-a susținut atâția ani de zile au făcut ca să fim noi ceea ce suntem astăzi”, a declarat Dumitru Buzatu.

„Manifestările de la mormântul Elenei Cuza au început cu o slujbă de pomenire, după care au fost depuse coroane de flori, iar în final, cei prezenți au dansat hora unirii”, arată CJ Vaslui, pe pagina sa de Facebook.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri