AcasăACTUALVremea la extreme. Judeţul Dolj se află sub cod portocaliu de furtuni,...

Vremea la extreme. Judeţul Dolj se află sub cod portocaliu de furtuni, în timp ce Olt şi Teleorman au cod portocaliu de caniculă

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Vremea se dovedeşte a fi la extreme în ultimele zile. Astăzi, meteorologii au emis mai multe avertizări de tip cod portocaliu şi galben, însă fenomenele anunţate sunt opuse în judeţe învecinate. Judeţul Dolj de exempluc se află sub cod portocaliul de furtuni, în timp ce Olt şi Teleorman au cod portocaliu de caniculă

Potrivit ANM, începând de astăzi de la ora 15:00 şi până mâine la ora 10:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

De la ora 18.00, până mâine la ora 6.00, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei va fi în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp).

Cod portocaliul de caniculă

De asemenea, astăzi şi mâine, valul de căldură se va menține în sudul și sud-estul teritoriului. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Duminică (23 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice, iar la începutul
săptămânii viitoare se va extinde în cea mai mare parte a țării și se va intensifica.

Mâine va intra în vigoare un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Vor fi afectate județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și
municipiul București.

Sâmbătă, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și în municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri