AcasăACTUALZeci de elevi din Olt, găsiţi cu păduchi, în primele zile de...

Zeci de elevi din Olt, găsiţi cu păduchi, în primele zile de şcoală

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Mai multe cazuri de pediculoză (prezența păduchilor) au fost depistate în școlile și grădinițele din judeţul Olt, după vacanța de vară, în urma triajului epidemiologic.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, au fost examinaţi aproximativ 44.000 de copii, fiind depistate astfel 45 de cazuri de pediculoză, 17 cazuri cu micoze, precum şi opt cazuri cu angine.

„În urma triajului epidemiologic de efectuat după vacanța de vară a anului 2022, în unitățile de învățământ de la nivelul județului Olt, au fost examinați 44.013 de copii, elevi și preșcolari, din cei 46.535 înscriși, ocazie cu care au fost depistate 45 de cazuri de pediculoză 17 cazuri cu micoze și opt cazuri cu angine”, transmite DSP Olt.

CITEŞTE ŞI: Noi zile libere pentru angajaţi și variante flexibile de lucru. Apar mai multe modificări la Codul Muncii

După prelucrare, din cele 45 cazuri de pediculoză, cu ocazia unui nou control, efectuat la șapte zile de la depistare, au rămas în evidență doar două cazuri, acestea urmând a fi rezolvate ulterior, potrivit Direcției de Sănătate Publică.

Infestarea cu acești paraziți este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri