AcasăADMINISTRAŢIE3 milioane euro fonduri europene pentru reabilitarea Parcului Central din Balş (FOTO)

3 milioane euro fonduri europene pentru reabilitarea Parcului Central din Balş (FOTO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Parcul Central din orașul Balș va fi modernizat cu peste 3 milioane de euro finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia. Luni, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu, a înmânat contractul de finanțare primarului localității Balș, Cătălin Rotea.            

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, directorul general adjunct al ADR Sud-Vest Oltenia, Marius Vărgatu și directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, Cătălin Catană.

„Mă bucur că astăzi suntem aici, la semnarea unui contract. Aşa cum am spus-o încă din prima zi de mandat a primarului Cătălin Rotea, cu siguranţă Balşul, în perioada următoare, va fi un campion al atragerii fondurilor europene. Cătălin Rotea ştie ce are de făcut, va demonstra iar Balşul, în toată această perioadă din mandatul lui, se va dezvolta şi va deveni din ce în ce mai atractiv pentru investitori”, a declarat Marius Oprescu.

Prin acest proiect se dorește conservarea, reabilitarea și regenerarea infrastructurii verzi, protejarea naturii, creşterea biodiversității și modernizarea unei suprafeţe de peste 31 de mii de mp de spaţii verzi din cadrul Parcului Central al orașului Balș.

Astfel, odată cu finalizarea proiectului locuitorii orașului Balș se vor putea bucura de infrastructura verde modernizată a parcului, care le va oferi facilități de relaxare, transformându-se într-o oază de liniște în centrul orașului.

„Sunt foarte bucuros că astăzi reuşim să semnăm acest contract de finanţare. Avem şi proiectul tehnic finalizat şi putem să scoatem la licitaţie execuţia acestui contract şi să ne apucăm de lucrări, în vara sau în toamna acestui an. Este un moment important pentru oraşul nostru pentru că sunt trei miliarde pe care le aducem din fonduri europene. Oraşul nostru nu şi-ar fi permis niciodată să acceseze aceşti bani din alte surse”, a declarat primarul Cătălin Rotea.

Proiectul implementat de Primăria orașului Balș are o valoare de aproximativ 15,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 14,7 milioane de lei. Investițiile se derulază în cadrul Priorității 3 – Eficiență energetică și infrastructură verde, Obiectivul specific 2.7 – Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri