AcasăLIFE3 moduri prin care îți exprimi personalitatea în viaţa de zi cu...

3 moduri prin care îți exprimi personalitatea în viaţa de zi cu zi

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Este incredibil că, deși suntem 8 miliarde de oameni pe pământ, suntem cu toții atât de diferiți. Chiar dacă din punct de vedere fizic există numeroase similitudini între noi, ceea ce ne deosebește este, de fapt, personalitatea noastră.

În decursul vieții, începând cu primii ani ai copilăriei, ne formăm caracterul. Părinții și restul familiei au un rol esențial în formarea noastră, prin deprinderea unor valori morale solide. Învățăm de la ei să fim buni, să-i respectăm pe cei din jurul nostru, să nu mințim, să-i ajutăm pe cei care au nevoie și tot așa.

Dacă din punctul de vedere al caracterului, lucrurile se construiesc treptat și putem observa multe asemănări între valorile noastre morale și ale altor persoane (acesta fiind unul dintre motivele pentru care legăm prietenii), în privința personalității, lucrurile stau diferit. Fie că ne dăm sau nu seama, în fiecare zi, prin deciziile pe care le luăm, noi ne exprimăm, de fapt, personalitatea. Iată care sunt câteva astfel de moduri:

1.   Propria imagine

Femeile aleg să-și exprime personalitatea prin coafuri și nuanțe de păr, iar bărbații (majoritatea) prin alegerea autoturismului personal. Doamnele caută culori şi tunsori noi atunci când fie s-au plictisit de look-ul lor, fie îşi doresc o schimbare majoră în viaţă şi primul pas este părul lor.

Bărbaţii, firi mai practice, se axează mai mult pe maşini şi tehnologie şi, spre deosebire de femei, rămân fideli pentru mai mult timp aceluiaşi stil. Aşa se explică faptul că este foarte probabil ca un bărbat să aibă, în decursul vieţii sale, mai multe autoturisme Honda, modele diferite.

2.   Stilul vestimentar

Alegerea unei ținute spune foarte multe lucruri despre o persoană. De obicei, începem să ne exprimăm personalitatea prin intermediul stilului vestimentar în perioada adolescenței. Odată ajunși la maturitate, vestimentația noastră este, de multe ori, impusă de normele sociale, în funcție de jobul sau evenimentul avut. Astfel, majoritatea dintre noi ne îmbrăcăm așa cum ne place în timpul liber.

Accesoriile pe care alegem să le purtăm sunt, de asemenea, un element important ce vorbeşte despre personalitatea noastră. Persoanele introvertite vor alege accesorii minimaliste, fie că este vorba despre bijuterii ori ceasuri. Cele cu o personalitate mai puternică, extrovertite, cel mai probabil vor prefera să poarte accesorii mai mari, în culori puternice.

3.   Hobbyurile preferate

Modul în care alegi să-ţi petreci timpul liber spune, în general, destul de multe despre personalitatea ta.  Pasiunile noastre, fie că este vorba despre gătit, citit, plimbat cu bicicleta în parc, făcut drumeţii pe munte, reflectă acea parte care ne alină nouă sufletul. O persoană care este interesată să te cunoască o poate face mai uşor discutând despre pasiunile tale. Iată câteva exemple:

  • Cei care profită de fiecare clipă liberă pentru a o petrece citind o carte sunt persoane curioase şi însetate de cunoaştere. În multe cazuri, aceste persoane sunt introvertite și preferă să stea cât mai puţin timp în compania altor oameni.
  • Oamenii care sunt pasionaţi de gătit iubesc creativitatea şi inovaţia. Spre deosebire de cei ce adoră cititul, pasionaţilor de gastronomie le face plăcere să împartă timpul şi mâncarea pregătită de ei cu ceilalţi. Mulţi dintre cei care au ca hobby gătitul sunt persoane extrovertite, dornice de socializare.
  • Persoanele pasionate de sporturile de echipă, precum fotbalul, baschetul, handbalul, sunt sociabile şi dornice mereu de contact uman. De asemenea, pot fi adevărate valori atunci când lucrează într-o companie ce pune preţ pe munca în echipă.

Există totuși câteva evenimente majore din viața noastră, precum căsătoria și un job, ce implică o conduită aparte, care pot produce mici schimbări asupra personalității noastre. Însă, în cea mai mare parte, personalitate rămâne aceeaşi pe măsură ce evoluăm şi este ceea ce ne face să fim, cu adevărat, unici.

Sursa foto: Shutterstock

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri