AcasăACTUALA fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean de Urgență Slatina, începând cu data de 17 iunie 2024, potrivit unui comunicat remis de unitatea medicală.

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație sunt reprezentate de medicamente cu termenul de valabilitate depășit, medicamente care nu mai sunt utilizate, reziduuri de medicamente, medicamente care au recipiente deteriorate, medicamente retrase de pe piață etc.

„Spațiul destinat colectării deșeurilor de medicamente de la populație este situat în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina, lângă depozitul de deșeuri medicale, marcat corespunzător, oferind un acces facil al cetățenilor la recipientele de colectare, etichetate corespunzător în funcție de categoria deșeurilor și dotate cu sistem antiretur, într-o zonă acoperită, supravegheată video și de personalul de pază al unității sanitare”, transmite Spitalul prin intermediul unui comunicat de presă.

Cetățenii pot preda următoarele categorii de deșeuri de medicamente:

  • Deșeuri de medicamente citotoxice si citostatice
  • Deșeuri de medicamente, altele decât cele citotoxice și citostatice
  • Deșeuri de medicamente aflate în stare lichidă care sunt conținute într-un recipient cu potențial înțepător-tăietor (fiole de sticlă, seringi preumplute cu reziduu de medicamente sau goale)
  • Deșeuri de medicamente aflate în recipiente sub presiune

Programul de colectare al deșeurilor de medicamente:

Luni între orele 13.00-15.00

Miercuri între orele 13.00-15.00

Vineri între orele 13.00-15.00

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri