AcasăACTUALAlexandru Rafila: „Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase”

Alexandru Rafila: „Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase”

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el.

„Sunt câteva lucruri foarte clare. Toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document (certificatul verde – n.r.) la slujbele religioase. Părerea este unanimă”, a spus, vineri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El spune că este nevoie de suportul Bisericii.

„Am avut deja o primă întâlnire. Am avut și alte întâlniri în care rolul educativ, în afară de partea religoasă, rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important și poate să contribuie la controlul pandemiei și încercăm să utiizăm și acest instrument”, adaugă Rafila.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spunea joi că certificatul verde nu este și nu poate deveni restrictiv pentru accesul în spații ce oferă produse sau servicii vitale, așa cum este cazul magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor sau bisericilor.

Premierul Nicolae Ciucă a spus joi, după o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase, că aceștia au cerut ca cetățenii să poată participa la slujbe fără certificat.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri