AcasăACTUALAlpinist utilitar la un pas de moarte din cauza unei pensionare nemulţumite

Alpinist utilitar la un pas de moarte din cauza unei pensionare nemulţumite

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Un incident șocant a avut loc la finele săptămânii trecute, când alpinist utilitar a fost la un pas să cadă de la etajul al 11-lea al unui bloc, după ce o femeie a început să tragă de corzile pe care urcase acesta.

Scenele s-au petrecut vineri, 1 septembrie, în Galaţi, la un bloc turn. Un alpinist utilitar din Brăila se afla la imobilul respectiv, la solicitarea asociației de proprietari, care dorea să facă o lucrare. În timpul inspectării imobilului, alpiniștii au avut însă parte de senzații mai tari decât implică, în mod obișnuit, munca lor. Unul dintre ei, un bărbat de 50 de ani, a coborât în rapel de pe acoperiș, asta după ce și-a montat toate corzile necesare. Ajuns în dreptul etajului al 11-lea, alpinistul nu și-a mai putut continua misiunea.

”În momentul în care alpinistul utilitar aproape că ajunsese în dreptul etajului 11, un proprietar de la etajul al optulea a prins cu mâna cele două corzi ale alpinistului, le-a tras în casă și a început să tragă de ele cu bestialitate. În acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost răsucit, bruscat, fiind în imposibilitatea de a urca sau coborî.

Toate persoanele aflate în acel moment pe terasă, minim cinci bărbați, printre care președintele blocului, administratorul și clientul care a solicitat evaluarea, au țipat la persoana de la etajul al optulea să dea drumul că omoară un om. Persoana nu a dat drumul niciun moment la corzile alpinistului, care, cu ultimele forțe, a reușit să tragă una din corzile cu care era legat. A reușit să acționeze dispozitivul de coborâre ca să intre de urgență în prima fereastră deschisă a blocului”, ne-a adus la cunoștință Silviu Mădălin Bălan, unul dintre colegii alpinistului, martor la cele întâmplate.

Punerea în pericol, tentativă de omor

Alpinistul care a scăpat teafăr în urma acestei teribile experiențe a fost cel care a sunat la 112, solicitând intervenția poliției. Un echipaj de la Secția 2 a constatat că cele sesizate se confirmau și că proprietarul de la etajul al optulea era de fapt o femeie în vârstă de 71 de ani. Gestul pensionarei care a acționat într-o manieră extrem de violentă și iresponsabilă și care nu a dat curs solicitărilor disperate ale celor prezenți de a înceta a fost sancționat doar cu un avertisment, femeii punându-i-se în vedere să nu mai facă așa ceva pe viitor.

Un incident aproape similar s-a petrecut în urmă cu 12 ani, la Constanța, când un bărbat de 62 de ani a tăiat cordelina unui alpinist utilitar care lucra la izolația blocului, nemulțumit fiind că îi strică lucrarea făcută înainte și că îi sunt murdărite geamurile. Alpinistul a căzut în gol circa zece metri și a supraviețuit miraculos, cu mai multe leziuni, doar pentru că, în cădere, a plonjat pe niște cabluri de internet care au atenuat impactul cu solul. Pensionarul a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat și a fost obligat să îi plătească alpinistului despăgubiri morale de 40.000 de lei, conform Viaţa Liberă.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri