AcasăACTUALAproximativ 15.000 de oameni au ieşit în stradă la mitingul profesorilor (VIDEO)

Aproximativ 15.000 de oameni au ieşit în stradă la mitingul profesorilor (VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Câteva mii de cadre didactice protestează acum în Piața Victoriei, în cea de a patra zi a grevei generale.

Sindicaliştii au anunţat că resping oferta Executivului, pe care o consideră jignitoare, spunând că profesorii nu au nevoie de vouchere, ci de salarii decente: „Este o grevă care nu mai este legată doar de revendicări salariale. E o grevă pentru demnitate și respect”.

Alături de profesori au ieşit în stradă şi sute de elevi.

Protestatarii au mers în marș spre Parlament. În același timp, toți liderii politici importanți sunt plecați din București: Klaus Iohannis la Sibiu, Nicolae Ciucă la Cluj, Marcel Ciolacu la Buzău.

Coloana de manifestanți pe Calea Victoriei se întinde pe o distanță de timp de circa 23 de minute. Marşul pe străzile Bucureştiului nu era programat, iar deocamdată nu se ştie cum va continua protestul.

”Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului la oferta înaintată aseară. Chiar astăzi, miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât acestei oferte”, a declarat unul dintre liderii sindicaliştilor reuniţi în Piaţa Victoriei, reprezentant al Federaţiei ”Spiru Haret”.

Potrivit sindicaliştilor, ”greva nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale”.

Proteste organizate şi în ţară

Câteva sute de cadre didactice au ieșit în stradă joi și la Buzău, unde liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost huiduit în timp ce susținea un discurs de Ziua Eroilor, scrie presa locală.

Și la Cluj-Napoca, câteva sute de profesori protestează în stradă, în fața Prefecturii: „Vă rugăm să respectați munca celor devotați”, scrie servuscluj.ro. Rata de participare la protest în județul Cluj a ajuns la 79%, conform publicației locale.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri