AcasăACTUALArtiștii Ansamblului Maria Tănase, la Festivalul Internațional de folclor „Ceahlăul” de la...

Artiștii Ansamblului Maria Tănase, la Festivalul Internațional de folclor „Ceahlăul” de la Piatra Neamț

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Artiști din cadrul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” vor participa, astăzi, la Festivalul Internațional de folclor „Ceahlăul”, de la Piatra Neamț.

„Chiar dacă în luna august sunt în concediu de odihnă, artiștii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” vor susține un spectacol, în această seară, la Festivalul Internațional de folclor „Ceahlăul”, de la Piatra Neamț. Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu și Petrică Mîțu Stoian împreună cu orchestra și formația de dansuri a ansamblului vor încânta spectatorii din Piatra Neamț, în seara de gală a festivalului ce se află la a 22-a ediție”, a spus impresarul Ansamblului, Mihaela Smarandache

Conducerea muzicală este asigurată de către maestrul Cristi Pîrlea, coregrafia de către Ionel Garoafă, iar regia spectacolului de către managerul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, Niculina Stoican.

Între 1 şi 6 august, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a organizat cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”.

Creat în 1991, cu scopul de a celebra bogăţia şi frumuseţea tradiţiilor adânc înrădăcinate în cultura diverselor popoare. festivalul este şi anul acesta unul itinerant. Astfel, publicul din Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Durău şi Bicaz va avea ocazia să descopere diversitatea culturală oferită de organizatori şi să se bucure de muzică şi dans tradiţional din câteva colţuri ale lumii. Au fost invitate să participle la ediţia din acest an grupuri folclorice din Columbia, Japonia, Cehia, Armenia, Cipru, Grecia, Turcia. Nu vor lipsi nici ansambluri din mai multe zone etnografice ale ţării noastre.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri