AcasăACTUALAutoritățile din Turcia au aprobat cumpărarea Uzinei Ford din Craiova. Ce planuri...

Autoritățile din Turcia au aprobat cumpărarea Uzinei Ford din Craiova. Ce planuri au noii proprietari cu privire la producție

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Autoritățile din Turcia au aprobat cumpărarea Ford România de către Ford Otomotiv Sanayi.

Astfel, controlul fabricii de automobile Craiova va fi exercitat prin Ford Otosan Netherlands B.V.

Fabrica va fi vândută de asemenea de o companie cu sediul în Țările de Jos, Ford Capital N.V., proprietarul de drept al Ford România SA, scrie Profit.ro.

Vânzarea uzinei Ford România SA, fosta Automobile Craiova SA, a fost realizată pentru suma de 575 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte 140 de milioane de euro, plată condiționată de nivelul de utilizare a capacității industriale de la Craiova.

Valoarea acțiunilor vândute/cumpărate a fost calculată la 1,12 miliarde lei, adică circa 227 milioane de euro, potrivit acordului semnat de Ford Motor și Ford Otomotiv Sanayi.

356 milioane de euro vor fi plătite la închiderea tranzacției, care a fost estimată pentru acest an. Alte 196 de milioane vor fi achitate în iunie 2025, plus dobânzi, iar 23 de milioane vor fi plătite în decembrie 2028.

Suma de 140 de milioane de euro suplimentară va fi datorată în funcție de rata de utilizare a capacității uzinei în perioada 2028 – 2034. Sumele plătite în 2022 vor putea fi ajustate în funcție de capitalul de lucru net, de datoria netă și de investițiile în noul model Courier, la data tranzacției.

În privința contractulului de vânzare-cumpărare, acesta prevede oprirea producției modelului EcoSport, în toamna acestui an, pentru a face loc noilor modele.

Acordul celor două companii mai prevede oprirea producției actualei generații Courier, în uzina din Yenikoy, în iulie 2023.

Noua generație Transit și Tourneo Courier, creată și dezvoltată de Ford Otosan, va fi mutată complet la Craiova.

Cele două companii vor semna un nou acord privind furnizarea de componente pentru aceste modele. În urma achiziției Ford România, Ford Otosan va ajunge la o capacitate de producție de 900.000 de unități.

Vânzarea uzinei Ford România SA (fosta Automobile Craiova SA) a fost pentru suma de 575 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte 140 de milioane de euro, plată condiționată de nivelul de utilizare a capacității industriale de la Craiova.

CITEȘTE ȘI: Publyo ™ , platforma care scade costurile campaniilor media desfășurate de agenții

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri