AcasăACTUALAvantajele colaborării cu un serviciu extern de protecție a muncii

Avantajele colaborării cu un serviciu extern de protecție a muncii

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Pentru orice angajator, asigurarea unui mediu de lucru confortabil și lipsit de pericole pentru angajații săi ar trebui să reprezinte o prioritate. Cu cât angajații săi se simt mai bine la locul de muncă și beneficiază de mai multă siguranță, cu atât firma sa cheltuiește mai puțin cu instruirea de personal nou și atinge un nivel mai mare de productivitate.

 Pe de altă parte, prea puțini angajatori au ca punct forte amenajarea mediului de lucru și identificarea riscurilor ce caracterizează fiecare post și majoritatea au devenit antreprenori din cu totul și cu totul alte motive. De aceea, pentru astfel de persoane, găsirea celor mai bune și mai inovatoare soluții în domeniul protecției securității și sănătății în muncă este o adevărată provocare și cea mai eficientă abordare este colaborarea cu un serviciu extern de protecția muncii care să ia asupra lui aceste sarcini importante, dar extrem de solicitante.

 Din punct de vedere legal, orice angajator este obligat să asigure angajaților săi cel mai bun mediu de lucru de care este capabil și să-i ferească de pericole, iar acest lucru îl poate face într-unul din următoarele moduri:

 – își asumă personal atribuțiile pentru punerea în practică a normelor de protecție a muncii;

– desemnează unul sau mai mulți lucrători care să se ocupe de activitățile de prevenire a pericolelor și protecție a lucrătorilor;

– apelează la un serviciu extern de protecția muncii.

De ce să apelezi la un serviciu extern de protecția muncii în calitate de angajator?

 Serviciile externe de protecția muncii se pot ocupa în locul angajatorilor de tot ceea ce înseamnă activități de securitate și sănătate în muncă. Astfel, oferă celor care apelează la ele răgazul necesar pentru ca aceștia să se poată concentra pe alte activități la care au mai multă experiență și le aduc un profit mai mare.

Cu alte cuvinte, colaborarea cu un serviciu extern de protecția muncii, te poate ajuta să economisești timp și bani și să-ți atingi mai ușor adevăratul potențial în ceea ce privește afacerea ta.

 De asemenea, spre deosebire de un lucrător desemnat, un serviciu de protecția muncii îți asigură continuitate în privința activităților de protecție a siguranței și sănătății în muncă. Fiind vorba de o companie în adevăratul sens al cuvântului, când colaborezi cu un astfel de serviciu nu trebuie să-ți faci griji pentru concedii medicale sau zile de vacanță, ci poți fi sigur că oricând ai nevoie de un specialist cu care să te consulți, există cineva la care poți apela.

 Mai mult, un serviciu extern de protecția muncii are și mai multă experiență în acest domeniu de activitate decât tine, ca angajator, sau decât un angajat oarecare al tău. Chiar dacă urmezi niște cursuri de specializare în acest sens, tot este greu să-ți compari cunoștințele în domeniu cu niște specialiști precum cei din echipa Euramis, cu o experiență mai mare de două decenii în asigurarea celor mai bune condiții de muncă pentru clienții lor.

 Specialiștii în protecția muncii cunosc în detaliu fiecare act normativ eliberat pe această temă și se ocupă în locul tău de:

 – identificarea pericolelor specifice fiecărui loc de muncă și evaluarea riscurilor ținând cont de toate componentele sistemului de muncă și anume: de executant, de sarcina de muncă, de mijloacele sau echipamentele implicate, precum și de mediul de muncă;

– elaborarea, îndeplinirea, monitorizarea și actualizarea unui plan eficient de prevenție și protecție;

– elaborarea de instrucțiuni proprii ținând seama de particularitățile fiecărei activități și fiecărui post în parte, precum și de caracteristicile individuale ale unității respecitve;

– propunerea atribuțiilor și obligațiilor fiecărui angajat în ceea ce privește protecția muncii;

– verificarea respectării măsurilor adoptate în cadrul companiei de către fiecare lucrător;

– întocmirea documentației tehnice, de informare și de instruire, documentație pe care trebuie s-o dețină orice companie.

Mai mult, un astfel de serviciu extern nu numai că se asigură că la nivelul companiei tale sunt respectate toate cerințele legale cu privire la protecția muncii, dar îți oferă și consilierea necesară ori de câte ori consideri că ai lucruri de îmbunătățit.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri