AcasăACTUALAvertizare de călătorie pentru români. Incendii puternice într-o ţară de peste Ocean

Avertizare de călătorie pentru români. Incendii puternice într-o ţară de peste Ocean

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Canada, având în vedere că în provincia British Columbia sunt în desfăşurare incendii de vegetaţie şi au fost impuse restricţii privind călătoriile neesenţiale şi cazările la hoteluri, moteluri, locuri de campare.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Canada că, urmare a comunicărilor emise de către Autorităţile Provinciale din British Columbia, au fost emise ordine de restricţie privind călătoriile ce nu sunt esenţiale şi care includ, în special, cazările la hoteluri, moteluri, locuri de campare etc., în special în oraşele Kelowna/ West Kelowna, Kamloops, Oliver, Osoyoos, Penticton şi Vernon, aflate în zona Okanagan, situate la distanţe între 300 şi 400 de kilometri de oraşul Vancouver.

Conform informaţiilor transmise de autortităţi, restricţiile vor fi menţinute cel puţin până în 4 septembrie, dar, în funcţie de situaţie, acestea pot fi extinse, fiind dispuse evacuări ale persoanelor aflate în zonele menţionate. Informaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea paginii web: https://governmentofbc.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=950b4eec577a4dc5b298a61adab41c06, unde se pot identifica, în timp real, actualizările privind zonele afectate şi, în acelaşi timp, eventuale situaţii speciale.

Autorităţile canadiene au instalat filtre de control în zonele afectate şi nu se mai permite accesul sau tranzitul persoanelor care nu sunt domiciliate în zonele stabilite de către autorităţi ca fiind cu risc major de incendiu, inclusiv în Zona Metropolitană Vancouver.

Deplasarea fumului din zonele afectate de incendii afectează calitatea aerului şi se recomandă ca, pe durata deplasărilor, să fie purtate măştile de protecţie, aerul conţinând deja particule fine, care pot afecta sănătatea. Se poate urmări situaţia calităţii aerului pentru fiecare provincie sau zonă din Canada prin accesarea paginii web: https://weather.gc.ca/airquality/pages/provincial_summary/bc_e.html.

Persoanele aflate în tranzit sau care intenţionează să călătorească în zonele menţionate pot vizualiza în timp real situaţia drumurilor blocate sau restricţionate prin accesarea link-ului: https://www.drivebc.ca/#listView&severity=Major&xtg=Major%20Events.

În acelaşi timp, autostrada 5 şi autostrada 1, artera principală care leagă oraşul Vancouver de Calgary, precum şi celelalte elemente ale infrastructurii rutiere a ţării rămân operaţionale, cu restricţii de viteză sau opriri temporare.

Transportul aerian pe rute interne sau internaţionale nu este restricţionat până la acest moment

Potrivit MAE, este interzisă utilizarea focului deschis sau alte surse de căldură, nivelul de atenţionare privind riscul de incendii fiind ridicat la nivelul maximum: 5 din 5.

Cetăţenii români pot solicita informatii şi asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Vancouver: +16046330786 şi +16046330763, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Vancouver: +16045060215.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://vancouver.mae.ro, https://ottawa.mae.ro, https://montreal.mae.ro, https://toronto.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate. News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul. News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri