AcasăECONOMIEBalș, destinație pentru investitori: După Hengst, noi companii își manifestă interesul

Balș, destinație pentru investitori: După Hengst, noi companii își manifestă interesul

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Şi parcul industrial din Balş devine atractiv pentru investitori, după ce primarul Cătălin Rotea a reuşit să aducă firma nemţească de filtre Hengst.

Edilul a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că firma QFort a fost aproape să concesioneze întreaga suprafaţă de 5,5 hectare a parcului din Balş. Decizia finală de business a grupului a fost însă alta.

„Sunt discuţii, au fost discuţii şi acum câteva luni. Am fost la un pas, şi cred că pot să spun asta, să atribuim întreg parcul industrial firmei QFort, care a avut de luat o decizie de business între parcul industrial şi a investi unde au terenuri, la Robăneşti. Decizia lor a fost să investească tot la Robăneşti. Sunt convis că, din discuțiile pe care le purtăm în prezent, parcul industrial va fi operaţional cât mai repede”, a declarat Cătălin Rotea.

Primarul a explicat şi de ce administraţia locală nu investeşte în parcelarea parcului industrial.

„Mai este o chestiune pe care oamenii trebuie să o înțeleagă. Foarte mulţi întreabă de ce nu investesc momentan în parcul industrial. Azi, dacă merge acolo, o să vedeţi că este o grămadă de dărâmături. Motivul pentru care nu am investit încă în parcul industrial este, pe de o parte, că nu avem resursele financiare necesare, asta însemând vreo două milioane de lei. Pe de altă parte, pentru că fiind un parc industrial micuţ, de 5,5 hectare, nu pot să fac niște lotizări neștiind cine vine. Atunci am preferat să negociez cu fiecare investitor care vrea un hectar, două, trei, şi în momentul în care avem o decizie şi batem palma, atunci putem facem așa cum vrea zona respectivă, să racordez la utilităţi exact unde vrea, să-i asfaltez unde vrea. Nu pot să arunc două milioane de lei pe geam şi să fac 50 de loturi, ca să-mi vină după aceea un investitor care să vrea tot. Aşteptăm investitorul, iar noi croim după el”, a declarat el.

 Fabrica Hengst, inaugurată în luna mai

Noua fabrică Hengst Filtration a fost inaugurată, în luna mai. Până acum pentru reabilitarea fabricii au fost investiţi 8 milioane euro. În prima fază vor fi relocate 30% din echipamente din Polonia și Germania, iar până la finalul anului vor fi angajate 100 de persoane.

Compania vrea să înceapă producţia şi vânzările până la finalul lunii mai.

Hegst Filtration este lider mondial în domeniul fitrelor. Compania înfiinţată în Vestfalia, în anii ’50, a cumpărat fabrica IAC, abandonată de producătorul suedez de subansamble auto, în 2019.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri