AcasăACTUALBărbat arestat după ce a fost prins cu jumătate de kilogram de...

Bărbat arestat după ce a fost prins cu jumătate de kilogram de droguri sintetice asupra lui

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un bărbat a fost plasat în arestat preventiv pentru 30 de zile după ce poliţiştii de frontieră au găsit în maşina sa 500 de grame drog de mare risc, cu o valoare de piaţă de aproximativ 53.000 de lei.

Asupra bărbatului a fost găsit un drog sintetic, cunoscut şi sub denumirea de 3-CMC. ”La data de 29.07.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. S-a reţinut că inculpatul a fost depistat de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, având ascunsă în autoturism o cantitate de peste 500 de grame drog de mare risc 3-CMC cu o valoare de piaţă de aproximativ 53.000 de lei , pe care intenţiona să o comercializeze”, a comunicat DIICOT.

În autoturism a mai fost descoperit un cântar de mare precizie precum şi suma de 4.500 euro.

În cursul aceleiaşi zile a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Duminică, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Maramureş a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile, arată News.ro.

Ce este 3-CMC

3-CMC este “o catinonă sintetică cu efecte psihostimulante” și că ea a fost indentificată pentru prima oară în 2014, tot în Suedia.

Drogul creează foarte rapid dependență, iar prețul unui gram este, în medie, de 100-150 lei.

„La ora actuală, peste 80% dintre drogurile vândute sunt reprezentate de 3-CMC și 3-MMC. Cele două substanțe psihoactive sunt foarte căutate în proporție majoritară în rândul adolescenților și al copiilor de 12-14 ani pentru că sunt mult mai ieftine față de drogurile „clasice”. Un gram de 3-CMC sau 3-MMC costă în medie 100-150 lei, cu mult sub prețul cocainei, ce ajunge la aproximativ 100 de euro gramul”, a explicat un investigator sub acoperire.

Efectele asupra sănătății sunt cu mult mai dure la consumatorii de 3-CMC și 3-MMC comparativ cu consumatorii altor droguri.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate.News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul.News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri