AcasăACTUALBărbat arestat după ce a intrat cu un camion de 12 tone...

Bărbat arestat după ce a intrat cu un camion de 12 tone într-un lăcaş de cult. A spus că biserica i-a distrus viața

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un român, în vârstă de 32 de ani, a ajuns în arest după ce a a intrat cu un camion într-o biserică din orașul Brunn am Gebirge, Germania.

Potrivit informațiilor poliției, românul, care locuiește în Austria din 2020, a pus camionul în marșarier și a lovit de mai multe ori clădirea Bisericii Penticostale Elim. Fațada, ferestrele și ușile au fost grav avariate și, potrivit autorităților, clădirea este în pericol de prăbușire.

La momentul săvârșirii faptei, în jurul orei locale 16.45, în biserică se aflau trei persoane, între care și un preot. Acestea nu au fost rănite. În schimb, un pieton afla în apropiere ar fi suferit răni ușoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției austriece, Johann Baumschlager, suspectul nu s-a împotrivit arestării, fiind încarcerat la penitenciarul Wiener Neustadt.  La interogatoriu, el a mărturisit anchetatorilor că biserica i-a distrus viața.

Poliția a mai stabilit că, în urmă cu câteva săptămâni, același individ s-a manifestat violent în biserica pe care a atacat-o luni. În precedentul incident, el a rupt o Biblie în biserică, notează presa de limbă germană. Din cauza motivațiilor aparent religioase, ancheta a fost preluată de Biroul regional pentru securitatea statului şi lupta împotriva extremismului.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Bisericii Penticostale Elim, comunitatea religioasă a fost fondată în anii ’80 din secolul trecut de foşti refugiaţi politici din România, potrivit antena3.ro.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri