AcasăACTUALBolt a lansat trotinetele electrice la Slatina. Emil Moţ: Vom reduce emisiile...

Bolt a lansat trotinetele electrice la Slatina. Emil Moţ: Vom reduce emisiile de noxe şi, în acelaşi timp, vom scădea valorile de trafic (FOTO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Serviciul de închiriere a trotinetelor electrice Bolt a fost lansat oficial la Slatina, duminică, în Parcul Tineretului.

La eveniment a participat primarul Emil Moţ, dar şi reprezentanți ai Poliției Locale și ai Poliției Rutiere. Edilul a explicat că pe lângă trotinetele Bolt,  Primăria operaţionalizează prin intermediul unui proiect cu fonduri europene un sistem de închiriere de biciclete.

„Pot să spun de astăzi „Bolt, welcome to Slatina!”. Atunci când am încheiat acest parteneriat cu Bolt, cea mai mare firmă de închirieri din Europa, am avut în vedere mobilitatea şi mai precis microbilitatea urbană. În ceea ce priveşte macromobilitatea urbană, noi am ajuns la nivelul maxim. Avem 100% autobuze ecologice. Acum suntem pe partea de micromobilitate. Noi avem şi un proiect pe fonduri europene, pentru biciclete, care vine exact în completarea acestor servicii aduse de Bolt în Slatina. Vom avea şi trotinetele Bolt, şi bicicletele noastre iar pe distanţe scurte oamenii vor avea aceste sisteme complementare de deplasare. În felul acesta, vom reduce emisiile de noxe şi, în acelaşi timp, vom scădea valorile de trafic. Sunt lucruri foarte importante pe care Primăria Slatina încearcă să le soluţioneze”, a explicat primarul Emil Moţ.

200 de trotinete electrice, în Slatina

Totodată, cei prezenţi la eveniment au putut să testele trotinetele electrice Bolt şi au învățat cum să le utilizeze corect: pornirea/ oprirea și verificarea trotinetei, dotările trotinetei, riscurile mersului în tandem, parcarea corectă, limite de viteză, opțiuni în aplicație, reguli și sfaturi pentru deplasări sigure și responsabile etc.

Sorina Mihai, reprezentant Bolt, a precizat că în Slatina vor fi aduse, de săptămâna viitoare, 200 de trotinete electrice, care vor fi amplasate în mai multe puncte din oraş. Trotinetele pot fi folosite cu ajutorul aplicaţiei Bolt, iar preţul este de 1 leu pentru deblocare şi 80 de bani pentru fiecare minut.

„În oraşele în care deja am deschis, am observat un interes foarte mare al utilizatorilor, fapt pentru care ne-am şi permis să investim şi să extindem şi în oraşele unde s-a prezentat un interes pentru acest serviciu. Trotinetele încchiriate vor fi disponibile în aproximativ o săptămână, în Slatina. Vrem cu această ocazie să îi mulțumim domnului primar şi reprezentanţilor Primăriei pentru colaborarea foarte bună şi efortul pe care l-aţi depus pentru a face posibil acest eveniment. Sperăm să vă bucuraţi de trotinete, un mijloc de transport ecologic. Obiectivul nostru pe care am observat că l-am şi atins, de-a lungul celor patru ani de când operăm, este acela că există un interes tot mai mare, oamenii preferă să folosească trotinetele electrice pe distanţe scurte şi să lase mașinile personale acasă. De altfel, am observat, conform datelor noastre, că 40% din cursele cu trotinetele noastre, sunt finalizate în proximitatea staţiilor mijloacelor de transport în comun. Acest lucru demonstrează că, într-adevăr, utilizatorii noștri preferă un mijloc de transport ecologic pe distanţe scurte pentru a nu mai folosi maşina personală”, a explicat reprezentantul Bolt.

Conform legii, trotinetele electrice pot fi folosite doar de persoanele care au împlinit 14 ani, iar aplicaţia Bolt poate fi descărcată doar de cei care au peste 18 ani.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri