Bucătăria Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost reabilitată și modernizată, aici fiind investită, în ultima perioada, suma de 434.910 lei.
O serie de lucrări a fost derulată în acest spațiu, bucătăria fiind și dotată cu echipamente noi.
Întreaga investiție a fost efectuată cu bani din bugetul unității spitalicești.
„Printre lucrările care s-au efectuat amintim: a fost refăcută instalația electrică, s-au înlocuit geamurile, s-a montat gresie și faianță. De asemenea, au fost achiziționate următoarele echipamente în valoare totală de 223.720 lei: mașină de gătit profesională, un cuptor vertical, un mixer vertical profesional cu numeroase accesorii, feliator de ultimă generație, friteuză dublă. În prezent, bucătăria unității sanitare este dotată la standarde europene”, informează purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.
Conducerea SJU Târgu-Jiu a decis să modernizeze bucătăria deoarece echipamentele vechi nu mai erau eficiente.
„Am reușit să modernizăm și să dotăm bucătăria integral din venituri proprii. Mi-am dorit mereu îmbunătățirea condițiilor de siguranță a alimentului și de asigurare a hranei pacienților, iar prin această investiție am reușit să asigurăm acest lucru”, a transmis Dumitru Vienescu, managerul SJU Târgu-Jiu.
În cadrul blocului alimentar își desfășoară activitatea șase bucătari și opt muncitori necalificați.
La Compartimentul de Dietetică lucrează două asistente medicale cu atribuții de asistent dietetician.
Meniul este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile asistentei dietetice.