AcasăACTUALCaptură inedită la frontieră. Poliţiştii au găsit zeci de kilograme de flori...

Captură inedită la frontieră. Poliţiştii au găsit zeci de kilograme de flori de mină într-un colet trimis spre China

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Poliţiştii de frontieră au descoperit în Aeroportul Cluj 27 de kilograme de flori de mină, posibil din patrimoniul naţional, aflate într-un colet, relatează Agerpres.

„Aeroport Cluj Napoca – Alte 27 de kg de flori de mină posibil din patrimoniul naţional, descoperite într-un colet cargo. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca, împreună cu colegii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Cluj au mai descoperit 14 bucăţi eşantioane de minerale de colecţie (flori de mină) susceptibile a face parte din patrimoniul naţional mobil. Este a doua descoperire de acest fel făcută de lucrătorii Aeroportului din Cluj Napoca, după cea de zilele trecute când, în bagajele unei femei care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie, au găsit 45 de flori de mină”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Coletul a fost expediat de o firmă din România către o persoană fizică din China.

Dosar penal deschis de poliţişti

„În data de 16.01.2024, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de lucrătorii vamali care au sesizat faptul că, în magazia cargo se află un colet de aproximativ 30 kg în care se află mai multe obiecte interzise. Din verificări s-a constatat că pachetul a fost expediat de către o persoană juridică din România care ca obiect de activitate intermedieri în comerţul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, către o persoană fizică din China. La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 14 bucăţi de eşantioane de minerale de colecţie (flori de mină), susceptibile de a face parte din patrimoniul naţional mobil, de diferite mărimi, de culoare neagră, în greutate totală de 27 de kilograme”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, deoarece coletul nu era însoţit de un certificat de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal. Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri