AcasăACTUALCarmen Iohannis se ţine departe de greva profesorilor. Prima doamnă nu va...

Carmen Iohannis se ţine departe de greva profesorilor. Prima doamnă nu va participa la protest

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, nu va participa la greva generală anunţată a avea loc luni. Aceasta va trebui să se prezinte la catedră, în fața copiilor, chiar dacă ceilalți profesori de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, din Sibiu, aleg să intre în grevă.

Potrivit unor surse ciatate de presa locală, mai mult de jumătate din profesorii de la colegiul unde predă Prima Doamnă, s-au pronunțat pentru participarea la greva generală anunțată de federațiile din educațe. Soția președintelui Iohannis nu este membru de sindicat și și-ar fi arătat disponibilitatea de a continua cursurile.

Sindicatele din învățământ au anunțat că intră în grevă generală începând de luni, 22 mai. Negocierile avute la Ministerul Educației și la Guvern pe tema majorărilor salariale din învățământ au eșuat.

Președintele Klaus Iohannis a reacționt miercuri și le-a dat dreptate dascălilor, despre care a sus că „trebuie plătiți la adevărata lor valoare”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că Guvernul are deschidere spre dialog și că ar exista un plan pentru majorarea salariilor dascălilor, însă legea salarizării unitare nu poate fi făcută pe bucăţi – acum pentru profesori, apoi pentru o altă categorie salarială.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri