AcasăACTUALIohannis dă dreptate profesorilor care ameninţă cu greva general în prag de examene (VIDEO)

Iohannis dă dreptate profesorilor care ameninţă cu greva general în prag de examene (VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi că solicitările dascălilor privind creșterea salariilor sunt „îndreptățite”, iar ei „trebuie plătiți la adevărata lor valoare”.

„Am fost informat despre toate aceste chestiuni, inclusiv că astăzi a avut au avut loc mai multe întâlniri în care s-au negociat mai multe chestiuni. Trebuie să vedem un pic lucrurile, cum se așează ele. Prima chestiune, solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite, în condițiile în care am avut și avem încă o inflație destul de mare. Este clar că aici vorbim de o reașezare, dar în realitate avem nevoie de mult mai mult și am spus aceste lucruri de foarte multe ori în timp ce lucram la proiectul România Educată. Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condițiile, nu doar școli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete dotate”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă.

Iohannis, care a participat la al patrulea Summit al Consiliului Europei, desfăşurat în Islanda, a mai spus că discuțiile despre creșterea salariilor este „artificial amestecată cu dezbaterile pe legile educației”, ori chestiunile salariale nu apar în aceste legi, ci ea trebuie să apară în legea salarizării.

Sindicaliștii din educație au anunțat miercuri, după întâlnirea cu premierul, că nu s-a ajuns la un acord și că greva din învățământ va începe luni, 22 mai, pentru că promisiunile sunt nesatisfăcătoare.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri