AcasăADMINISTRAŢIECărţile de identitate, eliberate cu mare întârziere în toată ţara. Cum s-a...

Cărţile de identitate, eliberate cu mare întârziere în toată ţara. Cum s-a ajuns în această situaţie

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Actele de identitate sunt eliberate cu întârziere din cauza unei achiziţii întârziate, care a fost făcută la nivel central. Este vorba despre o criză de plastic pentru tipărirea cărților de identitate, la toate direcțiile de evidență a populației din țară.

În judeţul Olt, timpul de aşteptare a crescut la peste două săptămâni, potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Populaţiei (DJEP) Olt, Silviu Neacşu.

„Noi ajunseserăm să eliberăm actele de identitate şi în 2-3 zile, acum se trece şi peste 15 zile. Au fost situaţii în care, atunci când au fost situaţii deosebite, oamenii să-şi primească actele şi mai repede”, a declarat Neacşu.

Achiziţia materialelor a fost întârziată la nivel central, aşa că situaţia se regăseşte peste tot în ţară. Autorităţile au decis ca oamenii să păstreze documentele până le primesc pe cele noi.

De altfel, cetăţenii care au documente cu termen de valabilitate depăşit nu sunt amendaţi, datorită unei legi emise anul trecut. Actele de identitate care expiră în perioada stării de alertă îşi prelungesc automat valabilitatea, cu 90 de zile.

Situaţia nu se va remedia, în următoarea perioadă.

„Da, situaţia este de la centru. Din ce am înţeles de la dânşii, nu se va remedia mai devreme de 1 martie”, a mai declarat Silviu Neacşu.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri