AcasăECONOMIECătălin Rotea anunţă investiţii noi în Balş. Unde s-ar putea deschide o...

Cătălin Rotea anunţă investiţii noi în Balş. Unde s-ar putea deschide o nouă fabrică de componente auto

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

O nouă fabrică de componente auto ar putea fi deschisă în Balş, în viitorul apropiat, potrivit primarului Cătălin Rotea. Edilul a lăsat să se înţeleagă că este vorba de o investiţie care va fi făcută în viitorul Parc industrial.

Cătălin Rotea a declarat că încă nu s-au făcut toţi paşii birocratici pentru înfiinţarea parcului industrial din Balş.

CITEŞTE ŞI: Marcel Ciolacu îl contrazice pe Nicolae Ciucă în privința creșterii taxelor: „Nu am auzit de așa ceva”

„Suntem în curs de obţinere a avizelor pentru înfiinţarea Parcului Industrial. A durat foarte mult din punct vedere birocratic: dezmembrări, alipiri, acte notariale, proceduri, suntem aproape de finalizarea lor. Cred că şi anul trecut spuneam că urmează să-l branşăm la utilităţi. N-am făcut asta, nu din cauza Primăriei, nici a SMR, ci pentru că aşa sunt procedurile”, a declarat Rotea.

Parcul industrial din Balş va fi înfiinţat pe un teren al SMR Balş.

„Purtăm discuţii cu investitori. Am avut discuţii avansate care au cedat, care au picat. Nu pot să dau nume de firme, dar purtăm discuţii. Pe partea de locuri de muncă, avem faţă de 27 septembrie 2020, circa 200 de locuri de muncă nou-create. Asta înseamnă prin deschiderea a două hipermarketuri şi prin construirea acelui centru de procesări de valori. Sunt firme care au beneficiat de schema de ajutor de minimis pe care am oferit-o. Nu sunt foarte multe locuri de muncă, Parcul Industrial va fi baza pentru crearea de noi locuri de muncă”, a mai spus primarul.

Edilul lăsat să se înţeleagă că unul dintre investitorii cu care Primăria este în negociere este un fabricant de piese auto.

„Ştiu că de fiecare dată când am salutat venirea unui investitor în oraşul Balş, fie că a fost hipermarket sau firmă care activează în domeniul serviciilor, există comentarii. Nu am stimulat deschiderea hipermarketurilor ca să închidem micii agenţi economici, care oricum au piaţa lor şi vor beneficia de tot sprijinul pe care îl poate oferi Primăria Balş. Îmi doresc din tot sufletul să facem capacităţi de producţie, fabrici, care să creeze plus valoare nu numai din comerţ, dar asta nu se face peste noapte. Îmi doresc din suflet ca vechile fabrici să producă şi să fie retehnologizate, dar acestea nu depind de Primărie. Nici SMR-ul, nici Istrigul, nici Termexul, nici fosta fabrică de pâine, care nu mai e. Fac obiectul unor firme private, care decid cu îşi retehnologizează, sau ce urmează să facă. Şi eu mi-aş dori să avem firme care să facă producţie şi cred că vom avea ceva de componente auto, în viitorul apropiat”, a conchis Rotea.

IAC, tot un producător de componente auto, şi-a închis facilitatea de producţie din Balş, în urmă cu mai mulţi ani.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri