AcasăEDUCAŢIECatalog şcolar electronic, în şase unităţi din Olt, de luni

Catalog şcolar electronic, în şase unităţi din Olt, de luni

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Şase şcoli din judeţul Olt trec din acest an şcolar la catalogul electronic, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Şcoala Gimnazială Deveselu, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, Şcoala Gimnazială Sâmbureşti, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş şi Liceul Tehnologic Vitomireşti.

„Generalizarea treptată a sistemelor de management digital al unităților de învățământ va permite și un acces transparent la date și implicit luarea unor decizii bazate pe date reale si actuale”, arată Ministerul.

CITEŞTE ŞI: Elevii din Slatina primesc de la Primărie ghiozdane complet echipate, în prima zi de şcoală

Școlile au putut să intre în programul-pilot de implementare a unui catalog electronic după ce au adresat cereri către Ministerul Educației prin intermediul ISJ.

Unitățile pilot pot folosi doar catalogul electronic, fără cel clasic, dar acesta trebuie tipărit și arhivat, obligatoriu, la finalul anului.

Rezultatele evaluării se consemnează în catalog, cu cerneală albastră, sub forma: “Calificativul/data”, respectiv “Nota/data” sau în catalogul electronic, în cazul unităților-pilot în care se utilizează acesta, cu obligativitatea tipăririi, înregistrării și arhivării acestuia la sfârșitul anului școlar prin compartimentul secretariat.

În structura anului școlar 2022-2023 sunt prevăzute cinci perioade de învățare presărate cu cinci vacanțe, potrivit ordinului de ministru 3.505/31.03.2022 care reglementează această schimbare. Acest lucru înseamnă că documentele școlare, cum ar fi carnetele de elev, dar și cataloagele școlare, își schimbă formatul.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri