AcasăACTUALCazul Sorina. Avocaţii familiei Săcărin, acuzaţii la Bogdan Licu. "Procurorul general este...

Cazul Sorina. Avocaţii familiei Săcărin, acuzaţii la Bogdan Licu. „Procurorul general este dezinformat” – VIDEO

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Avocaţii familiei Săcărin, românii cu cetăţenie americană care ar trebui să o adopte pe fetiţa din Baia de Aramă, l-au acuzat, vineri, pe procurorul general interimar că este dezinformat şi că a dat curs unor presiuni din media atunci când a cerut suspendarea executării hotărârii judecătorești prin care Sorina a fost adoptată. Curtea de Apel Craiova urmează să se pronunţe în cursul acestei zile cu privire la această cerere.

Dacă se va suspenda executarea hotărârii judecătorești pe care Curtea de Apel Craiova a dat-o, cu privire la situația fetiței, aceasta din urmă va fi preluată de către stat. Executorul judecătoresc va fi stabilit de către o autoritate a statului care are ca obiectiv protecția copilului, minorul urmând să ajungă într-un centru maternal până la luarea unei decizii finale.

Avocaţii familiei Săcărin exclud, însă, o astfel de variantă

„Se va respinge cererea de suspendare, asta se va întâmpla. Să se pronunţe instanţa şi vom vedea după aceea, cu toţii, hotărârea. Între timp, procurorul general ar trebui să mai citească puţin procedura civilă şi să cunoască efectele autorităţii de lucru judecat a hotărârii civile”, a declarat avocatul Diana Gavra.

În schimb, avocatul Claudia Postelnicescu l-a acuzat pe procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, de faptul că dă curs unor dezinformări venite din media.

„Se va întâmpla domnia legii, într-un final. Procurorul general a făcut o cerere de revizuire în care spune chiar el că apare ca întemeiată. După care enunţă tot narativul acestui scandal preluat din media şi niciun argument de juridic de drept. Adică, nu cunoaşte că adopţiile, în general, sunt nişte proceduri pe toată viaţa. Nu ne jucăm cu viaţa unor copii, nu le poţi întoarce aşa fiind că ţipă nişte oameni pe stadă”, a spus apărătorul familiei Săcărin.

Clara Istrate, o altă apărătoare a familiei cu dublă cetăţenie, spune că Bogdan Licu a fost dezinformat.

„Procurorul general este dezinformat pentru că nu a luat la cunoştinţă de actele de adopţie. Dânsul s-a antepronunţat pur şi simplu. A depus aceste acţiuni, în mod nejustificat, după scandalul din presă. Ce legătură are modalitatea în care a fost luată fetiţa de către doamna procuror Piţurcă cu modalitatea în care s-a realizat adopţia? Sunt două chestiuni total diferite. Dacă doreşte să cerceteze acel lucru, să o facă şi este firesc. În ceea  ce priveşte adopţia, toate actele sun în regulă, interesul fetiţei a fost respectat şi interesul ei este să stea cu această familie”, a declarat ea.

Avocaţii mai spun că  paşaportul Sorinei este deţinut ilegal.

„În mod firesc, acest paşaport poate fi reţinut doar în condiţiile în care împotriva posesorului paşaportului este deschisă o anchetă penală. Deci, a reţine paşaportul unei minore, care nu este urmărită din punct de vedere penal cu nimic este un abuz. Colega mea, doamna Diana Gavra, a şi făcut nişte demersuri în acest sens: să ni se comunice temeiul legal şi să se restituie acest paşaport pentru că nu este normal să fie reţinut. Mai mult decât atât, mi se pare absurd că procurorul general instituie o prezumţie de rea credinţă în condiţiile în care legea civilă are o prezumţie de bună credinţă, o prezumţie de rea credinţă că doamna şi domnul Săcărin nu ar respecta nişte hotărâri judecătoreşti. Dacă această adopţie s-ar desfiinţa, cu siguranţă că soţii Săcărin vor respecta legea pentru că aceşti oameni trăiesc de atâţia ani într-o ţară în care domnia legii este cunoscută”, a mai spus Clara Istrate.

La Curtea de Apel Craiova a fost prezentă şi Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, care a declarat că micuţa se integrează în familie.

„Sorina face foarte bine. Aşteptăm să mergem acasă. Întreabă de ce e soţul plecat cu copilul şi noi nu putem să mergem acasă. Aşteptăm ca instanţele să se pronunţe aşa încât să se termine toată nebunia asta. A învăţat să numere până la zece în engleză, a învăţat culorile în engleză”, a declarat ea.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri