AcasăLIFECe filme să vezi | Reservoir Dogs, de Quentin Tarantino (1992)

Ce filme să vezi | Reservoir Dogs, de Quentin Tarantino (1992)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

„Reservoir Dogs” este un film american independent din 1992 regizat, scris şi produs de Quentin Tarantino. Filmul este considerat unul dintre cele mai importante filme independente din anii ’90 şi a consacrat cariera lui Tarantino ca regizor şi scenarist.

„Reservoir Dogs” începe cu șase necunoscuți care se adună într-o parcare pentru a planifica jaful la o bijuterie. Fiecare dintre ei este atribuit un nume de cod, în funcție de culoarea hainei pe care o poartă: Mr. White, Mr. Orange, Mr. Blonde, Mr. Pink, Mr. Brown și Mr. Blue. După ce jaful a avut loc, se descoperă că unul dintre ei este un polițist infiltrat și că se afla într-un joc mortal cu ceilalți membri ai echipei.

CITEŞTE ŞI: Shakira a scos o melodie despre Pique şi doboară recordul de vizualizări pe YouTube

Filmul este cunoscut pentru stilul său unic de dialog, care este înțesat de referințe la cultură populară și fără perdea. De asemenea, este remarcat pentru abilitatea sa de a crea tensiune și suspans, precum și pentru caracterizarea personajelor complexe și ambiguu.

Actorii din „Reservoir Dogs” includ nume mari precum Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Chris Penn, Steve Buscemi și Lawrence Tierney. Filmul a primit recenzii pozitive de la criticii de film din întreaga lume și a fost selectat pentru a fi prezentat în competiție la Festivalul de Film de la Sundance din 1992.

Filmul a devenit rapid un clasic al culturii pop și a influențat numeroși regizori și scenariști din întreaga lume. A fost remarcat pentru abilitatea sa de a crea o atmosferă de tensiune constantă, precum și pentru caracterizarea personajelor complexe.

„Reservoir Dogs” a fost un succes critic și comercial, devenind unul dintre filmele independente cele mai importante din anii ’90. A consacrat cariera lui Tarantino ca regizor şi scenarist şi a stabilit tonul pentru filmele sale ulterioare precum „Pulp Fiction” și „Kill Bill”.

Vezi trailerul:

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri